Auteurslezing Luc Descamps

Vorige week donderdag gingen de leerlingen van L5 en L6 naar het Rozenhof voor de auteurslezing van Luc Descamps. De auteur nam ons mee in zijn boek ‘De poortwereld’. Hij deed dat op een heel leuke en boeiende manier.  Morgen, tijdens het bibbezoek,  zullen we zeker eens op zoek gaan naar zijn boeken.

auteurslezing 1

auteurslezing 2

Extra maatregelen door het dreigingsniveau!

Beste ouders,

 

Door de aanslagen in onze hoofdstad zijn een aantal maatregelen van kracht voor alle scholen in heel Vlaanderen. Ook wij zijn verplicht om hier gevolg aan te geven. Dit zijn de maatregelen die vanaf nu van kracht gaan:

+ Tijdens de schooluren zal de schoolpoort steeds op slot zijn.

+ We doen een oproep aan alle ouders om de kinderen zo veel persoonlijk af te halen. De schoolbus  zal wel rijden en  afspraken met Knipoog blijven gelden.

+ Alle didactische, culturele en sportieve uitstappen worden voorlopig geannuleerd. (Dus geen zwemmen, geen bezoek aan de Kaashoeve, ..)

+ Er zal extra toezicht zijn aan de schoolpoort zowel ’s morgens als ’s avonds! Gelieve de afstand aan de schoolpoort te bewaren zodat de toezichters een duidelijk beeld hebben op de omstaanders.

We danken u voor het begrip en hopen dat alles zo vlug mogelijk weer zijn gewone gang mag gaan.

De directeur

Johan De Waele

 

 

L1 onderzoekt ijs

Niettegenstaande de winter bijna voorbij is, kan het ’s morgens nog wat wit zien.  Grassprietjes, auto’s, hekken… zijn voorzien van een heel dun laagje ijs.

In de klas hebben we heel wat proefjes met ijs uitgevoerd.  Zo weten wij dat ijs lichter is dan water.  IJs is ook minder doorzichtig dan helder water.  IJs kunnen we vlugger doen smelten door er zout op te strooien.  En met zijn allen hebben we gaatjes geblazen in blokjes ijs.  Kijk maar !

proeven met water en ijs (3)-400

proeven met water en ijs (8)-400

proeven met water en ijs (13)-400

Boerderijonderwijs dag 2

Het weer was ons goedgezind. Met het zonnetje op onze snoet fietsten we naar de boerderij.  Iedereen was nieuwsgierig!

Daar aangekomen trokken we snel onze overal aan en gingen we aan het werk. Biggetjes een ring geven in hun oor, broertjes/zusjes tellen, kenmerken noteren,… een heus werk!

Ook de konijnen kwamen aan bod vandaag. We kregen les over hefbomen en mochten daarna het hefboomprincipe toepassen bij de kruiwagen, schop, … want de hokjes werden gepoetst. We legden ook  vers stro in de hokjes. Daarna mochten we de konijnen van de buitenren naar de binnenhokken verplaatsen.

Een leuke, leerrijke dag!  Kijk zeker in onze galerij voor meer foto’s! Boerderijonderwijs dag 2 (26) Boerderijonderwijs dag 2 (29) Boerderijonderwijs dag 2 (21)