Techniekcoach zorg in L6

Deze week kregen de leerlingen van L6 het bezoek van de techniekcoach zorg. Ze maakten kennis met wat theorie rond zorg, met verschillende verzorgingsproducten en met de verschillende technieken om je gezicht te reinigen. Op het einde van de voormiddag mochten ze zelf hun zeepje maken!

zorg1 zorg2 zorg3

De Week van het Verkeer

Deze week heeft onze ‘Week van het Verkeer’ plaats.
Wat staat er zo allemaal op het programma?
– In het verkeerspark leren de leerlingen, onder begeleiding van de politie, hoe ze zich met de fiets moeten gedragen in het verkeer.
– Er wordt ‘fietspooling’ georganiseerd.
– De lessen WO staan in het teken van de verkeersweek.
– De leerlingen van L4 leggen een voetgangersexamen af.
– De leerlingen van L6 leggen voorafgaand aan het fietsexamen een aantal fietsbehendigheidsproeven af.

verkeerspark 2 verkeerspark 1

 

Mega-agent in L6

Vrijdag gaf hoofdinspecteur Tom Gevaert de start van een reeks lessen in het kader van het MEGA-project (Mijn Eigen Goed Antwoord). Hij kwam ons wat meer uitleg geven over het werk van de politie, de verschillende hulpdiensten, enz … Tijdens de MEGA-lessen worden de leerlingen gesensibiliseerd om op weg naar het middelbaar onderwijs en tijdens het begin van hun puberteit hun eigen goede antwoord te leren geven wat betreft drugs, alcohol, roken en geweld.

mega politie 1

mega politie 2 mega politie 3

Cool of foute boel?

In het kader van het MEGA-project, kwam op donderdag 19 mei Davinda Goetry, drugbegeleider van PISAD (Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik) op bezoek in L6. Zij kwam wat meer vertellen over drugs : Wat is drugs? Welke zijn de risico’s en gevaren als je drugs neemt? … De leerlingen kregen ook de film ‘Bange vogel’ te zien. Dit fictieverhaal, voor jongeren vanaf 11 jaar,  vertelde ons de belevenissen van Julie  en Jasper bij de overgang van de lagere naar de middelbare school.

pisad 1

Techniekcoach hout/bouw/elektriciteit

Vorige week kregen de leerlingen het bezoek van de techniekcoach hout/bouw/elektriciteit van het Sint-Bernadustechnicum. Ze leerden een technisch plan lezen, werken met hamer en boor, verschillende soorten tangen en schroevendraaiers gebruiken, een zoemer bevestigen, enz … Het resultaat is een leuk spelletje : een zoemerspel! Een leerrijke voormiddag!

techniekcoach hout 1 techniekcoach hout 2 techniekcoach hout 3 techniekcoach hout 4

Zinnen bouwen in L6

Om de les taalbeschouwing af te sluiten, kregen de leerlingen van L6 elk een zinsdeel. De bedoeling was om juiste zinnen te bouwen met een onderwerp, persoonsvorm, noodzakelijke en/of niet-noodzakelijke zinsdelen.

getallen 1 getallen 2 getallen 3 getallen 4

K0 en K1 op schoolreis naar “De Toverfluit”

Vandaag trokken we met de peuterklas en eerste kleuterklas naar binnenspeeltuin “De Toverfluit” in Deerlijk.
Wat was het daar leuk met een springkasteel, brommers en fietsen, klim- en klauterparcours, het ballenbad met glijbanen, een fluohoekje en nog andere sportieve dingen.
Het was alvast een geslaagde en ook wel vermoeiende schoolreis, want hier en daar werden er kindjes gespot die in dromenland waren….
Kijk maar even mee!

Meerdere foto’s kan u hier vinden.

K0 K1 Schoolreis Toverfluit Deerlijk  (1) K0 K1 Schoolreis Toverfluit Deerlijk  (2) K0 K1 Schoolreis Toverfluit Deerlijk  (3) K0 K1 Schoolreis Toverfluit Deerlijk  (4)