L1 op bibliotheekbezoek

Gisteren kregen wij een rondleiding in de bibliotheek van onze gemeente.  De bibliothecaris toonde ons de verschillende afdelingen.  Het werd al vlug duidelijk dat we naast boeken ook tijdschriften, spelletjes… kunnen ontlenen.  Er staan ook computers ter beschikking.  Alvorens een boek  op het rek staat, moeten er eerst een paar etiketjes op en moet er een kaft rond.  En nu is het aan ons om van die boeken te genieten en er zorg voor te dragen.

bibliotheek-21-400

bibliotheek-24-400

bibliotheek-30-400

Les douze mois de l’année

De leerlingen van L6 leerden vandaag de maanden van het jaar in het Frans. Ze leerden het lied ‘Les douze mois de l’année”, maakten een knip- en plakoefening en losten een woordzoeker op. Al spelen leren … allemaal in het teken van ‘les douze mois de l’année’.

mois-1

mois-3

mois-2

Uitstap naar het Burrekenbos!

In Zegelsem bezochten de meisjes en jongens van het tweede leerjaar het prachtige Burrekenbos.  Daar deden we allerlei activiteiten: bomen en hun vruchten bekijken, diertjes opsporen, natuurkunst creëren, rennen en zelfs bomen knuffelen. We sloten de leuke namiddag af in het speelbos. Daar mochten we een kamp bouwen. Het werd een leerrijke en toffe namiddag!

l2-burrekenbos-4-800 l2-burrekenbos-14-800 l2-burrekenbos-15-800 l2-burrekenbos-20-800

Een dagje weg met 5 en 6

Vandaag gingen de leerlingen van L5 en L6 een volledige dag op stap. Na een korte intro in de klas, trokken we te voet naar Petegemplein in het kader van het thema wereldoorlogen. Welke rol speelde Petegem in WO1 en WO2? Daarna fietsten we naar domein De Ghellinck om de bomen, bladeren, vruchten, … nog even onder de loep te nemen. Om de dag af te sluiten deden we ook nog een MUVO-activiteit Land art. Dit is een kunststroming waarbij we met herfstmateriaal een kunstwerkje maakten. Bedankt aan Ellen en Anneke voor de fietsbegeleiding en aan juf Machteld en Karla voor het vervoer met de auto. Meerdere foto’s van de uitstap en de kunstwerkjes Land art in de fotogalerij!

wo-1

wo4

landart

 

 

L1 en L2 naar gymnastiekland

Met een 20-tal leerlingen trokken wij gisteren naar de sporthal van Kruishoutem.  Daar konden wij deelnemen aan een hele reeks activiteiten : trampolinespringen,  ons evenwicht bewaren op dunne balken, huppelen op het springkasteel,  koprollen op de lange mat, over de grond kruipen…

gymnastiekland-25-400

gymnastiekland-22-400

gymnastiekland-15-400

Wij zetten de pet op tegen kanker!

Vandaag mochten de leerlingen van de derde graad een pet dragen op school, zelfs in de klas!

De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie. De petten zijn een goede gelegenheid om over kanker te praten in de klas en het onderwerp bespreekbaar te maken onder kinderen.

Wij zongen het lied, bekeken de videoclip en praatten over kanker en de behandeling.

Beestige boel in L2!

Naar aanleiding van Werelddierendag mochten de leerlingen van L2 hun huisdier voorstellen aan de klas. Velen brachten een mooie foto mee en zelfs enkele belangrijke spullen zoals eten, speeltjes, … Enkele dieren kwamen zelfs goedendag zeggen zoals de duif van Matteo, de duiven van Kiano en Kiara, de hond en de kat van Arno en het konijn van Mirthe. Kijk maar even mee…

l2-dieren-1-800 l2-dieren-2-800 l2-dieren-3-800 l2-dieren-4-800 l2-dieren-5-800