Camera obscura

Als afsluiter van ons W.O.-thema ‘laat je niet vangen’ maakte het derde leerjaar een camera obscura. Dit is een donkere doos met een klein gaatje in, de lens. Aan de andere kant van de doos bevestigden we kalkeerpapier. Dit was ons scherm. Toen we met een zaklamp op een voorwerp schenen, zagen we door onze lens hetzelfde voorwerp, maar omgekeerd. Net zoals ons oog in het echt werkt!
We werkten ook in groepjes vandaag. Iedereen in de groep kreeg een echte taak: zo was er een materiaalmeester, een verslaggever en een planner.

camera L3 foto 1 camera L3 foto 2 camera L3 foto 3

Ben Correct zegt …

Deze maand zegt Ben Correct in L3 t.e.m. L6

  • Wie wil pesten, is gezien!
  • Wat je zegt, ben je zelf.

De leerlingen van L3, L4, L5 en L6 kregen een badge ‘Stop pesten’. Het is de bedoeling dat deze zoveel mogelijk wordt gedragen op school.

Afbeeldingsresultaten voor Stop pesten

L1 en L2 dansen

Deze namiddag waren een 20-tal sportieve leerlingen van de eerste graad te gast in De Ruffel.  Na de opwarming werden ons allerlei leuke danspasjes aangeleerd.  Iedereen deed prima mee.   Kijk maar !

danshappening-1-400

danshappening-3-400

danshappening-14-400

danshappening-16-400

INSCHRIJVEN SCHOOLETENTJE

INSCHRIJVING KOUTERBUFFET

 

Afsluiter van de maand december: een kerstfeestje!

Vrijdagnamiddag was er een kerstfeestje in de kleuterblok.
Er was een aflevering TikTak voor alle kleuters. Ze waren zeer geboeid aan het kijken! Als verrassing kregen ze een doosje met daarin een lekkere hartenwafel en een bekertje chocolademelk. Mmmm, smullen maar!
Na de speeltijd kwam ook de lagere afdeling langs om samen met de kleuters kerstliederen te zingen. We zongen uit volle borst mee! Wat was dat een fijne afsluiter!

Meerdere foto’s kan u hier vinden.

kerstfeestje-1 kerstfeestje-2 kerstfeestje-3

De maand december in de eerste kleuterklas

De maand december was een drukke, maar ook een leuke maand!
In het thema “Sinterklaas en zwarte piet” konden we ons naar hartenlust verkleden, sinterklaasliedjes zingen, schoorstenen bouwen, een pietenkroon knutselen … Maar het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van Sint en zwarte piet!
In het thema “Kerstsfeer in onze klas” versierden we de kerstbomen, keken we in boekjes, uit plasticine kerstballen en slingers rollen, een nieuwjaarsbrief knutselen, … Met als afsluiter van de week het kerstsfeestje op school.

Kijk maar even mee!

Meerdere foto’s kan u vinden op onze blog.

k1-de-maand-december-1 k1-de-maand-december-2 k1-de-maand-december-4k1-de-maand-december-3