Carnaval in de kleuterblok!

Vandaag kwamen we allemaal verkleed naar school! We zagen prachtige prinsessen, stoere politiemannen en brandweermannen, gespierde superhelden, cowboys met hun paard, lieve kriebeldieren, gekke clowntjes, Spaanse danseressen, snoezige dieren, een zorgzame verpleegster, mega Toby en mega Mindy, stoere piraten, een coole voetballer, een ridder met zijn draak en nog zoveel meer! Men mocht allemaal even show geven op de catwalk met gepaste muziek. Wat leuk! Zo gingen we vrolijk de vakantie in!

Meerdere foto’s kan u hier vinden.

Carnaval 2017 Kleuterblok (1) Carnaval 2017 Kleuterblok (2) Carnaval 2017 Kleuterblok (3)

Thema afval in L3

De voorbije weken stond afval in de kijker in het derde leerjaar.
Een greep uit de voorbije activiteiten:

  • We leerden over sorteren en recycleren en alle verschillende soorten afval.
  • We bekeken een film op het digibord over de recyclage van glas en pmd.
  • We bezochten het containerpark van Wortegem-Petegem. Hier kregen we een rondleiding en sorteerden we meegebracht afval in de juiste containers.
  • We knutselden afvalmonsters met meegebracht afval.
  • Ook Ben Correct leerde ons hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze klas en school er netjes bij ligt.
  • We ruimden de parking van onze school en van de sporthal op.

Enkele sfeerbeelden …

afval L3 foto 2 afval L3 foto 1 afval L3 foto 3

www.onderwijskiezer.be

Je moet een richting kiezen. Een richting die bij je past en die je toekomst geeft. Om dat zoeken een beetje te vergemakkelijken helpt www.onderwijskiezer.be je op weg.

De leerlingen van L6 mochten in het kader van het thema ‘WATHOE Leren Kiezen’ de website www.onderwijskiezer.be deze namiddag verkennen.

kiezen5

kiezen4

kiezen3

kiezen2

kiezen1

KDOO dag 1

Dit jaar bezoeken we met het zesde leerjaar enkele middelbare scholen.  Maandag trokken de leerlingen richting Oudenaarde en maakten ze kennis met de Bernardusscholen.
De Bernardusscholen bieden een brede waaier aan studierichtingen, onderverdeeld in verschillende domeinen. Op voorhand hadden de leerlingen, op basis van eigen interesse, gekozen welke domeinen ze  beter wilden leren kennen.  Per dag (onze 2de dag staat gepland op donderdag 9 maart) verkennen de  leerlingen 2 van hun 4 keuzes.

Domein ‘ASO Domein ‘Handel’ & Domein ‘Toeg. Wet.’ Domein ‘Technologie en technieken’ Domein ‘Sport’ & Domein ‘Welzijn en zorg’ Domein ‘Land-, tuinbouw en milieu’

‘s Middags krijgen de leerlingen een warme maaltijd, een drankje en een dessert. Hopelijk kunnen deze kennismakingsdagen de leerlingen en de ouders helpen in het maken van een goede studiekeuze.

kdoo5

kdoo3

kdoo 2

 

Schoolconcert in De Woeker voor K1, K2 en K3!

Deze namiddag gingen we met de kleuters van K1, K2 en K3 met de bus naar De Woeker voor het schoolconcert “Er was eens …”.
Rosita en Herman hadden allerlei muziekinstrumenten mee: een doedelzak, een tamboerijn, een accordeon, klepinstrumenten en nog zoveel meer. Ook waren er houten poppen van de partij die ons telkens een mooie dans lieten zien op de muziek.  Als kers op de taart mochten er ook kleuters naar het podium om muziekinstrumenten te bespelen, te dansen of om prachtige bellen te blazen. Kijk maar even mee!

Meerdere foto’s zijn hier te vinden.

Schoolconcert De Woeker K1 K2 K3 (1) Schoolconcert De Woeker K1 K2 K3 (2) Schoolconcert De Woeker K1 K2 K3 (3)

 

BOERDERIJONDERWIJS DAG 1

De kinderen van het 5de leerjaar mochten deze week kennis maken met de hoeve Beel-Steyaert. Ze trekken daar met de fiets 6 halve dagen naartoe om samen met boer Joost, boer Pieter-Paul en boerin Mieke de dieren te verzorgen. Ze zullen de komende weken leren over mengsels, oppervlakte en bemesting, bruto-tarra-netto,… Deze week kregen we een heuse rondleiding en mochten ze al een varkentje vasthouden. Benieuwd naar meer foto’s? Kom zeker naar onze slotvoorstelling op 28 april!

DSC01463-1200

Is er een dokter in de klas?

Tijdens het thema ‘Ziek in bed’ kwam Marits mama vertellen over haar beroep als dokter.  Het werd een boeiend gesprek en vanaf die dag richtten we een ‘ziekenhuisklasje’  in om al onze kleuterpatiënten te kunnen opvangen. Gelukkig namen de kleuterdokters elkaars wachtdiensten voldoende over want het was bijzonder druk in het overvolle ziekenhuis.

20170216_095446

20170208_090956

20170208_090256

20170208_085647

 

K2 op computerles bij L5

De leerlingen van L5 begeleidden onze 2e kleuters gedurende 2 computerlessen bij het leren klikken met de computermuis. Deze individuele begeleiding zorgde ervoor dat onze kleuters het klikken al snel onder de knie kregen en dat we vanaf morgen kunnen kiezen voor de computerhoek in de klas! Bedankt L5!

20170216_152456

20170216_152947

20170216_153845