Cool of foute boel?

Wat denken de leerlingen van L6 over het gebruik van alcohol, roken en drugs? In kleine groepjes gingen ze aan het werk en dachten eens na over de positieve en negatieve gevolgen ervan.

cool 1

cool 2

cool 3

Bruggen bouwen!

De leerlingen van het vijfde leerjaar leerden over bruggen. Welke soorten bestaan er? Hoe worden ze gebouwd? Wat is gewapend beton? Als afsluiter mochten ze met wegwerpmateriaal een overspanning maken van 1 meter!

Bruggen L5 (7) Bruggen L5 (8) Bruggen L5 (9) Bruggen L5 (10)

Cool of foute boel?

In het kader van het MEGA-project kwam op vrijdag 24 maart, Gil, drugbeleider van PISAD (Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik) op bezoek in L6. Hij kwam wat meer vertellen over drugs : Wat is drugs? Welke zijn de risico’s en gevaren als je drugs neemt? …
De leerlingen kregen ook de film ‘Bange vogel’ te zien. Dit fictieverhaal, voor jongeren vanaf 11 jaar,  vertelde ons de belevenissen van Julie  en Jasper bij de overgang van de lagere naar de middelbare school.

pisad 1 pisad 2

K2 en K3 luisteren naar meneer zee

‘Juf , komt meneer zee met de boot?’ Dat vroegen de kleuters zich wel af toen ze ongeduldig zaten te wachten. Eens hij er was , toverde hij snel zijn vertelhoed en de banjo. Hij bracht ons enkele spannende verhaaltjes en tussenin kregen we de kans om samen te zingen.

Melvin die had toch nog enkele vraagjes achteraf…

k2 en k3 auteurslezing (8)-800 k2 en k3 auteurslezing (2)-800 k2 en k3 auteurslezing (7)-800 k2 en k3 auteurslezing (1)-800

k2 en k3 auteurslezing (11)-800

 

 

 

MEGA-agent in L6

Vandaag gaf inspecteur Tom Gevaert de start van een reeks lessen in het kader van het MEGA-project (Mijn Eigen Goed Antwoord). Hij kwam ons wat meer uitleg geven over het werk van de politie, de verschillende hulpdiensten, enz …
Tijdens de MEGA-lessen worden de leerlingen gesensibiliseerd om op weg naar het middelbaar onderwijs en tijdens het begin van hun puberteit hun eigen goede antwoord te leren geven wat betreft drugs, alcohol, roken en geweld.

mega 1 mega 2 mega 3

K3 Bezoekt het kasteel van Ooidonk

Aangezien een bezoekje aan het Gravensteen dit jaar niet lukte , zijn we met de dino’s tijdens het thema ridders en prinsessen naar het kasteel van Ooidonk getrokken. Een prachtig kasteel met een echte ophaalbrug ! Het kasteel telde wel 60 kamers maar deze hebben we niet allemaal kunnen bezichtigen. Eén van de zonen van de graaf had wel ons een opdracht gegeven. Tijdens ons bezoek moesten de kinderen 10 sleutels vinden. En ja hoor, het is ons gelukt!

Als laatste kamer gingen we naar de jachtkamer van de graaf. Daar leerde de gids nog wat bij van Mike die toch veel van dieren kent.

Kortom, de moeite waard om op een zonnige dag te bezoeken.

k3 kastelen-800 k3 kastelen (5)-800 k3 kastelen (4)-800 k3 kastelen (2)-800

k3 kastelen (3)-800

k3 kastelen (6)-800