K3 naar de imker

Op bezoek  bij de imker. Geboeid waren de kleuters aan het luisteren naar de imker die ons heel wat materiaal liet zien. Natuurlijk gingen we ook dichterbij gaan kijken, de meeste dan toch…  Als afsluiter kregen de kinderen de kans om van de lekkere honing te proeven die volgens Louisa veel lekkerder is dan die van de winkel.

Op de terugweg stopten we nog even bij Oma Lydie.

k imker (12)-800 k imker (10)-800 k imker (11)-800 k imker (9)-800

k imker (1)-800

k imker (3)-800 k imker (2)-800

k imker (5)-800 k imker (8)-800 k imker (7)-800 k imker (6)-800 k imker (4)-800

OVSG-proef techniek in L6

In het zesde leerjaar maken de leerlingen gedurende het 2de semester praktische OVSG-proeven. Een van die proeven is de WO techniekproef. De opdracht is dat elke leerling een weefgetouw maakt, een lapje stof weeft en dat nadien een kledingstuk wordt gemaakt met alle lapjes stof.

weven 3 weven 1

De komende weken werken de leerlingen ook nog hard aan hun OVSG-proef muzische vorming.  Sommige leerlingen zullen ons verrassen met een stopmotionfilmpje, toneeltje, schimmenspel, strip, boetseerwerk, zelf een liedje maken en zingen, een stukje gitaar met daarin wat rap verwerkt, enz.  We kijken er alvast naar uit!

De leerlingen legden ook reeds hun fietsexamen af, deden hun OVSG-proef ICT, spreken en luisteren en heel wat LO-proeven.

Volgende week staat de OVSG-proef Frans ‘spreken’ en ‘mondelinge interactie’ op het programma en dan kunnen we de praktische proeven afronden.

Op naar de schriftelijke proeven … !!

We wensen alvast iedereen veel succes …

 

 

L5 leert over planten

Samen met juf Stephanie gingen de kinderen op ontdekking in de plantenwereld. Allerlei proefjes werden uitgevoerd, planten werden onderzocht, waarnemingen werden neergeschreven. Het werd een leerrijke namiddag!

planten L5 2 Planten L5 3 Planten L5 4 Planten L5 5 planten L5

De verkeersweek in L6

Tijdens de week van het verkeer hadden de leerlingen van L6 verkeerslessen in de klas, fietsbehendigheid tijdens de LO-les, het verkeerspark op de speelplaats, een fietstocht met deskundige uitleg van de politie met daarop volgend het fietsexamen. Wie wou, kon zich ook nog inschrijven voor de fietspool.

IMG_1327

IMG_1328

IMG_1330


 

Lentefeest in L1

Het voorbije weekend hebben vijf kinderen van het eerste leerjaar hun lentefeest aan zee gevierd.  De voorbije maanden werden ze door juf Corinne goed voorbereid.   En nu was het eindelijk zover.   Het thema was “Draken”.  En net zoals bij de mensen heb je goede en iets minder goede…  Draken die zorg dragen voor ons milieu en draken die rommel weggooien.  Draken die erg van de natuur houden en draken die minder van de natuur houden…

DSCI0043-400

lentefeest L1-400

L4 vaart met de Milieuboot

Vorige donderdag mochten de kinderen van het vierde leerjaar een stuk van de Boven-Schelde (Oudenaarde-Kerkhove) afvaren. Op het dek kregen ze uitleg over de Schelde en konden ze genieten van het mooie uitzicht. In het laboratorium onderzochten ze een genomen waterstaal van de Schelde. Beneden in het ruim konden ze via groepswerk meer te weten komen over de natuur. Kortom, een heel boeiende ervaring!

L4 Milieuboot1

L4 Milieuboot2

L4 Milieuboot4

K3 naar de brandweer

Een bezoek aan de brandweerkazerne mag zeker niet ontbreken als we leren over de brandweer. Enthousiast vertrokken we met z’n allen naar Oudenaarde. Eerst kregen we even uitleg over wat men allemaal doet en hoe hun kledij eruit zag. Nadien gingen we op verkenning in de kazerne en zagen we alle hulpdienstvoertuigen. Als slot mochten we allen eens echt blussen ! Een ritje met de brandweerwagen ging niet door uit veiligheidsredenen. Enkele fotootjes.

K3 brandweer (2)-800 K3 brandweer (1)-800

K3 brandweer (9)-800 K3 brandweer (8)-800 K3 brandweer (7)-800 K3 brandweer (6)-800 K3 brandweer (5)-800 K3 brandweer (4)-800 K3 brandweer (3)-800

 

 

 

Terugtocht Veenklas

Beste ouders

De GPS zegt momenteel dat de veenklassers rond 19u15 in Petegem zullen zijn. Dat kan natuurlijk iets vroeger of later zijn. Mocht er nog een grote wijziging zijn, dan leest u het hier.

Tot straks!