integratie K3-L1

Gedurende de voorbije maanden hebben de kleuters van K3 meerdere keren kunnen proeven van wat hen in het eerste leerjaar te wachten staat.  Zo was er vandaag nog schrijfdans voor K3 en L1.  Op muziek werden mooi gekleurde liggende “achten” gemaakt.  De kleuters kennen ook al het eerste woordje van L1 en kunnen al flink tellen.   Er waren bewegingsspelletjes in de sporthal…  De leerlingen van  het eerste leerjaar hebben een boekje voor de kleuters voorgelezen…  Hier enkele sfeerbeelden :

schrijfdans (4)-400

woordje ik (1)-400

woordje ik (4)-400

bewegingsspelletjes (8)-400

I-study en I-like

Deze week vulden de leerlingen van L6, op www.onderwijskiezer.be, een belangstellingstest en een test die peilt naar studiemotivatie en studiewerkhouding in. Dit alles om toch zeker de juiste keuze te maken naar volgend jaar toe!

onderwijskiezer 2 onderwijskiezer 3

 

Kathy van het CLB in L6

De leerlingen van L6 kregen dit schooljaar al een reeks lessen seksuele voorlichting. Hierbij kregen ze reeds een antwoord op vele vragen. Hoe verander je lichamelijk tijdens de puberteit? Hoe worden baby’s gemaakt? Wat is verliefdheid? …
Vorige week kwam Kathy, verpleegster in het CLB Oudenaarde, ons nog wat meer uitleg geven over soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) en de verschillende voorbehoedsmiddelen.

seksuele voorlichting in L6

Schoolreis K0 en K1 naar De Toverfluit!

Vandaag trokken de peuters en de kleuters van K1 hun sportieve kledij aan om naar binnenspeeltuin De Toverfluit in Deerlijk te gaan. We werden enthousiast opgewacht en trokken meteen de schoenen en sokken uit. Na enkele afspraken te hebben gemaakt gingen we op verkenning. We sprongen op het springkasteel, gleden van de glijbanen, speelden met de ballen in het ballenbad, gingen fietsen op de leuke brommers en gingen we met de raket naar de ruimte! Onze lieve vriendjes hadden het enorm naar hun zin! De busrit terug naar school was heel wat stiller want hier en daar waren enkele kinderen naar dromenland gegaan.. Kijk maar mee!

Meerdere foto’s kan u hier vinden.

Schoolreis K0 K1 Toverfluit 2017 (1) Schoolreis K0 K1 Toverfluit 2017 (2)

EERSTE COMMUNIE IN L1

Vandaag was het eindelijk zover.  Vijftien kinderen uit het eerste leerjaar vierden hun eerste communie in de kerk van Petegem.  Gedurende de voorbije maanden werden ze goed voorbereid en dit rond het thema “Delen doet wonderen”.  Enkele sfeerbeelden :

eerste communie (2)-400

eerste communie (3)-400

eerste communie (4)-400

eerste communie (7)-400

L1 weet er raad mee

Deze week konden de leerlingen van L1 tonen hoe handig ze reeds zijn met computers en tablets.  In onze computerklas konden ze zich creatief laten gelden met Tux Paint.   Met “Open leerhuis” konden ze allerlei taken van wiskunde, taal en W.O. uitvoeren en op de tablets konden ze terecht voor allerlei leuke spelletjes.

computer (1)-400

computer (11)-400

computer (12)-400

Techniekcoach toegepaste wetenschappen in L6

Vandaag kwam de laatste techniekcoach in L6. We leerden het vak wetenschappen en toegepaste wetenschappen kennen. Wat is chemie? Wat is biologie? Wat is fysica? Na de speeltijd mochten we de theorie omzetten in de praktijk. We deden verschillende proeven in kleine groepjes. We verwarmden leidingwater en gedemineraliseerd water, we leerden iets bij over het proces ‘verdampen’. We deden proefjes waar we stoffen deden oplossen in water en maakten een lavalamp. We deden ook het proefje met het magische ei. De proefjes met luchtdruk en warmtecapaciteit kwamen ook nog aan bod. De leerlingen vonden het alvast een geslaagde en leerrijke voormiddag!

techniekcoach 1 techniekcoach 6 techniekcoach 5 techniekcoach 4 techniekcoach 3 techniekcoach 2