Blaadjes in L3

De afgelopen weken leerden de leerlingen van het derde leerjaar heel wat bij over het bos. Tijdens ons bezoek aan het Kluisbos twee weken geleden raapten we heel wat blaadjes en vruchtjes op. Deze blaadjes lieten we thuis drogen. Afgelopen vrijdag sorteerden we deze en probeerden we alle vruchten en blaadjes te verbinden met de juiste boom.  Iedereen maakte ten slotte een mooie collage met deze gedroogde blaadjes.

blaadjes L3 foto 1

blaadjes L3 foto 2

blaadjes L3 foto 3

L1 krijgt rondleiding in de gemeentelijke bibliotheek

Deze week kregen de leerlingen van het eerste leerjaar heel wat uitleg over de werking van onze gemeentelijke bibliotheek.   Om te beginnen zijn er veel afdelingen : kijkboeken, lees- en weetboeken voor kinderen, lees- en weetboeken voor volwassenen, strips, tijdschriften…  Er kunnen zelfs gezelschapsspelletjes  ontleend worden.   Deze boeken kunnen we natuurlijk niet kopen, wel ontlenen.  En het is nu ook duidelijk dat wij voldoende zorg moeten dragen voor deze spullen…

bezoek bibliotheek (8)-400

bezoek bibliotheek (12)-400

bezoek bibliotheek (15)-400

Hechten en vullen tijdens muzische vorming in L3

Een techniek die de leerlingen van het derde leerjaar moeten uitvoeren is “hechten en vullen binnen het domein textiel”. Omdat het bijna ‘Halloween’ is, hebben de leerlingen een pompoen of spookje gemaakt. Juf Sharon haar mama kwam ons een beetje helpen. Naald en draad hebben nu geen geheimen meer voor de leerlingen van L3.

Muzische - L3 Muzische 1 - L3

L1 verkent de parken van Petegem en Elsegem en maakt een kijkdoos

Tijdens de week van het bos is ook het eerste leerjaar op verkenning geweest.  De opa van Thomas is natuurgids en hij nam ons mee naar de parken van Petegem en Elsegem.  Naast een paar mooie kastelen hadden we natuurlijk veel oog voor de natuur.  De bladeren krijgen andere kleuren en vallen van de bomen.  Er liggen hopen noten op de bodem en er staan heel wat paddenstoelen.

Tijdens onze wandeling verzamelden we heel wat blaadjes, noten en takjes.  Hiermee maakten wij de voorbije dagen een mooie kijkdoos.

boswandeling (8)-400

boswandeling (24)-400

kijkdoos (3)-400

K3 doet aan schrijfdans !

Regelmatig krijgen de dino’s de kans om op muziek de schrijfmotoriek te oefenen. Dit kan via allerlei teken- en schrijfmateriaal op papier, borden, …. .

Deze week kwam de boom aan bod.

k3 schrijfdans-800 k3 schrijfdans3-800 k3 schrijfdans 2-800

Smeer eens een boterham voor een klasgenoot!

Het vijfde leerjaar zag vorige week in zijn agenda staan ‘maandag 16 oktober : dag van het brood’. Aangezien we in november leren over voeding en spijsvertering hielden we een mini-enquête in de klas over brood en ontbijt.  Daar kregen we toch wel honger van…  Daarom mocht iedere leerling een ontbijtboterham meebrengen voor een klasgenoot. Choco, confituur, kaas, hesp, muizenstrontjes,… Heel veel variatie! Ook in de broodsoorten was er veel variatie : zelfgebakken brood, bruin brood, wit brood, meergranenbrood….   Conclusie van L5 : een witte boterham met choco blijft het lekkerst!

L5 ontbijt L5 ontbijt2