Toneelvoorstelling voor L3

Vandaag bezochten de leerlingen van het derde leerjaar de muziekschool van Oudenaarde. Daar volgden ze de voorstelling ‘Feest’.
We maakten er kennis met Sara Stippelbloem, een lieve muis die ons meenam doorheen belangrijke periodes in haar leven.

feest L3 foto 1

feest L3 foto 2

 

L4 leert programmeren met Lego WeDo 2.0

Dinsdagvoormiddag 21/11 mochten de kinderen van het vierde leerjaar een workshop volgen in het Maaklab in Kortrijk. Ze bouwden een robot aan de hand van een stappenplan op de iPad. Naast de klassieke Lego bouwstenen gebruikt WeDo ook een motor, bewegingssensor en kantelsensor. Na het bouwen konden de kinderen hun robot programmeren en uittesten! Een heel leuke en leerrijke activiteit!

L4 Lego WeDo - 1

L4 Lego WeDo - 2

L4 Lego WeDo - 3

L4 Lego WeDo - 4

Boekspreekbeurten in L6

Voor de herfstvakantie kregen de leerlingen van L6 de opdracht om een jeugdboek te lezen en hierover verslag uit te brengen . De voorbije dagen hielden de leerlingen van L6 hun boekspreekbeurt. Ze vertelden iets over de kaft van het boek, de auteur, de illustrator, de personages, de korte inhoud, … Naast dit alles hadden ze ook een keuzeopdracht : een nieuwe kaft voor het boek ontwerpen, verkleed zijn als het hoofdpersonage, een poster ontwerpen, een knutselwerkje maken, een PowerPointpresentatie maken, een quiz, enz …

L6 boek 1

L6 boek 2

L6 boek 3

 

L2 schrijft brieven voor Sinterklaas

De leerlingen van het tweede leerjaar schreven vandaag een brief voor Sinterklaas en zijn Pieten. De leerlingen schreven zelf het adres van de Sint en van henzelf op een envelop.  Daarna gingen we hem samen in de rode brievenbus stoppen aan school.

Brief Sinterklaas         Brief Sinterklaas 2

Brief Sinterklaas 1        Brief Sinterklaas 3

Techniekproef koken

De leerlingen van het vijfde leerjaar kregen de opdracht om een dessert te maken op 75 minuten tijd. Een jury zou de desserts proeven. Iedereen maakte een overheerlijk dessert! Deze week maken de leerlingen een heus kinderkookboek met al hun recepten.

koken23 koken15 koken6

Voorleesweek in L5

Iedere dag krijgen de leerlingen een andere leerkracht op bezoek die een stukje verder leest in het boek ‘Kadavergedaver’. Vandaag haalden we onze beste voorleesstem uit de kast en mocht het tweede en derde leerjaar genieten van kleine verhaaltjes!

Voorleesweek L5 4 Voorleesweek L5 Voorleesweek L5.png2 VoorleesweekL53

L1 krijgt yoga

Deze namiddag kreeg het eerste leerjaar een uur yoga van de tante van Louis.  Ze vertelde het verhaal van Sneeuwwitje.  Wij mochten allerlei bewegingen bij dit bekende sprookje maken.

yoga (1)-400

yoga (8)-400

yoga (11)-400