L1 en L2 naar de theatervoorstelling “Streep”

Vandaag brachten wij een bezoekje aan het theater De Schakel in Waregem.  Daar mochten wij genieten van de voorstelling “Streep”.  Twee beste vrienden wonen al vele jaren samen.   En plots dook er een streep op.  Hun leven veranderde…  En zo was het voor de eerste graad van onze school lachen geblazen met allerlei gekke situaties.

theater streep (3)-400

theater streep (6)-400

theater streep (8)-400

Breien en haken in L5 en L6

In de derde graad is het de bedoeling dat de leerlingen leren breien. Een hele klus … en daarom schakelden we de hulp in van enkele oma’s, mama’s, collega’s, tantes, … om een handje toe te steken.
Ook het vingerhaken stond op het programma.

Dank u wel aan allen die meehielpen om deze namiddag te realiseren. De leerlingen kunnen allemaal breien en haken!
Doel bereikt dus!

Meerdere foto’s vind je binnenkort in de fotogalerij!

L6 breien 15

L6 breien 5

KDOO

KDOO

Vandaag vertrokken we al heel vroeg met het zesde leerjaar richting Oudenaarde. De bus bracht ons naar de Bernardusscholen waar we kennis maakten met het secundair onderwijs.
De Bernardusscholen bieden een brede waaier aan studierichtingen, onderverdeeld in verschillende domeinen.
Op voorhand hadden de leerlingen, op basis van eigen interesse, gekozen welke domeinen ze  beter wilden leren kennen.  Per dag verkennen de  leerlingen 2 van hun 4 keuzes, want op dinsdag 6 februari staat onze 2de bezoekdag op het programma.

Domein ‘ASO Domein ‘Handel’ & Domein ‘Toeg. Wet.’ Domein ‘Technologie en technieken’ Domein ‘Sport’ & Domein ‘Welzijn en zorg’ Domein ‘Land-, tuinbouw en milieu’

‘s Middags krijgen de leerlingen een warme maaltijd, een drankje en een dessert. Hopelijk kunnen deze kennismakingsdagen de leerlingen en de ouders helpen in het maken van een goede studiekeuze.

L6 bernardus 1

L6 bernardus 2

L6 bernardus 3

L6 bernardus 5

L6 bernardus 4

Proeven in L3

Het nieuwe W.O.-thema in het derde leerjaar gaat over onze zintuigen.
Vandaag stond alles in het teken van onze tong.  Hoe ziet onze tong eruit? Welke belangrijke taken heeft onze tong? Hoe smaakt zout, zuur, zoet en bitter? Op al deze vragen kregen de leerlingen vandaag een antwoord.

proeven L3 foto 1

proeven L3 foto 2

proeven L3 foto 3

proeven L3 foto 4

 

 

Mijn jeans

In de derde graad wordt het thema ‘Mijn jeans’ gegeven.
Vorige week brachten de leerlingen allemaal een jeansbroek mee naar de klas. Die werd grondig bestudeerd en besproken.

Welke kleuren heeft mijn jeans aan de binnenkant/buitenkant? Wat vertelt het etiket? Hoe zien de achterzakken van mijn jeans er uit? Waar staan de spijkers? Wat maakt mijn broek modieus? …

L6 jeans 1

L6 jeans 2