Sportdag kleuters.

Dolenthousiast trokken alle kleutertjes vorige donderdag in sportkledij naar de sporthal De Ruffel.  We lieten ons er van onze sportiefste kant zien bij 5 verschillende ‘disciplines’: springkasteel, parachutespel, klim -en klauterparcours, voetbal en dans. Per onderdeel werden we ondersteund door leerlingen van de sportschool van Oudenaarde. Het werd een fijne samenwerking waarvan de kleuters nog lang navertelden.

KLsport11

MEGA-agent in L6

Op donderdag 22 maart kwam Tom Gevaert, hoofdinspecteur van de lokale politie Wortegem-Petegem, naar L6 in het kader van het MEGA-project. Hij kwam ons wat meer uitleg geven over het werk van de politie, de verschillende hulpdiensten, enz … Tijdens de MEGA-lessen worden de leerlingen gesensibiliseerd om op weg naar het middelbaar onderwijs en tijdens het begin van hun puberteit hun eigen goede antwoord te leren geven wat betreft alcohol, gamen, roken en drugs.

L6 mega 1

L6 mega 2

L6 mega 3

Volume in L6

Vandaag leerden we in L6 het volume berekenen van een balk en een kubus.
In kleine groepjes gingen we aan de slag en berekenden het volume van het klaslokaal.
Hoe lang is de klas? Hoe breed is de klas? Hoe hoog is de klas?
Als we nauwkeurig meten en deze maten vermenigvuldigen met elkaar, dan kennen we het volume!
Resultaat :
Volume klaslokaal L6 = l x b x h = 1m³ x 9 x 7,5 x 3,3 = 222,75 m³
De klas heeft dus een volume van ruim 220m³.

L6 volume 3 L6 volume 2 L6 volume 1

L1 werkt aan fietsvaardigheid

Deze ochtend had elke leerling van L1 zijn/haar fietsje mee naar school.  Op de speelplaats legden wij verschillende parcours af.  Het is belangrijk dat we vlot kunnen fietsen alvorens wij ons in het drukke verkeer begeven…

fietsvaardigheid (1)-400

fietsvaardigheid (5)-400

fietsvaardigheid (7)-400

L2 werkt met beebots.

De beebots leren de kinderen eenvoudig programmeren. Ze kunnen zelf een route instellen die de beebot moet afleggen. Dit kan op een winkelstraat en een coördinatenplan. Zelfs de tafels werden ingeoefend!

L2-beebots (1)-800 L2-beebots (2)-800 L2-beebots (3)-800 L2-beebots (4)-800

Woordenboeken in L3

Wie vindt als eerste het woord in het woordenboek?
We maakten er vandaag een wedstrijdje van in L3. De juf schreef een woord met de magische pen aan bord en we probeerden per 2 als eerste het woord in het woordenboek te vinden. Iedereen werkte super gemotiveerd mee!

woordenboek L3 foto 1

woordenboek L3 foto 2

Hoekenwerk in L3

Op maandagnamiddag kregen de leerlingen van het derde leerjaar een uurtje hoekenwerk. Deze keer stonden er voor 1 keer geen reken-en taalspelletjes op het programma. Iedereen mocht kiezen tussen verschillende gezelschapsspelletjes.

Spel L3 foto 1

Spel L3 foto 3

Spel L3 foto 4

Spel L3 foto 5