L1 naar de kermis

Tijdens de wintermaanden was er geen kermis te bespeuren.  Nu we mooier weer krijgen, duiken de kermissen terug op.  In grote steden vind je een pak attracties, zoals de voorbije weken in Kortrijk en Oudenaarde.  Dit weekend was er kermis in Petegem.  Hier moeten we het wel met minder attracties doen…  Samen met de kleuters van onze school hebben we vrijdag een bezoekje gebracht.  En allen mochten op de draaimolen.

Eerste graad zoekt paaseieren!

De paashaas verstopte paaseieren aan de Ruffel. De kinderen van het eerste en tweede leerjaar zochten en vonden alle paaseitjes! Nadien ontdekten ze in de klas nog een grotere verrassing!

K3 op zoek naar paaseieren

Opeens verscheen de paashaas op het dak van de kleuterschool en liet een parachute vallen met daaraan een boodschap. De kinderen kregen de opdracht om op paaszoektocht te gaan. Onderweg deden de kleuters enkele spelletjes en op het einde mocht iedereen paaseieren zoeken. Goed gedaan dino’s!k3 pasen (6)-800 k3 pasen (5)-800 k3 pasen (4)-800 k3 pasen (3)-800 k3 pasen (2)-800 k3 pasen (1)-800

L3 naar het containerpark

De lessen wereldoriëntatie in het derde leerjaar staan in het teken van afval deze week.  Vandaag bezochten we het containerpark van Wortegem-Petegem. Daar kregen we een rondleiding en heel wat uitleg over de verschillende soorten afval die we op het containerpark kwijt kunnen.
We brachten ook allemaal afval van thuis mee en leerden het met hulp van de containerparkwachters juist sorteren.

containerpark L3 foto 1

containerpark L3 foto 2

containerpark L3 foto 4

containerpark L3 foto 5

containerpark L3 foto 7

containerpark L3 foto 9

 

 

Paasspel L5 en L6

Om de paasvakantie in te zetten, speelden de leerlingen van L5 en L6 op vrijdagnamiddag een paasspel. Het spel werd in elkaar gestoken door de meisjes van het 6de leerjaar. Een heuse karwei … maar het vele werk wierp zijn vruchten af. Iedereen ging ervoor en vond de opdrachten superleuk. Goed gedaan meisjes!

L6 paasspel 5

L6 paasspel 4

L6 paasspel 3

L6 paasspel 1

 

Wetenschappers aan het werk

Op vrijdag 30 maart kwam Justine Van Moorleghem, samen met nog 2 collega’s, op bezoek in L6 voor de verdere uitwerking van het project ‘Wetenschap op stap’.
De leerlingen kregen eerst een woordje uitleg over ‘wetenschappen’ en daarna gingen ze als echte wetenschappers aan het werk. Ze trokken handschoenen en een labojas aan en deden allerlei experimenten. Zoals in een echt labo leerden ze vloeistoffen pipetteren, de pH-waarde van allerlei stoffen onderzoeken, cellen van het menselijk lichaam bekijken onder de microscoop, bekeken de staaltjes i.v.m. bacteriegroei, enz …
Een heel leerrijke voormiddag!

L6 wetenschap 1

L6 wetenschap 2

L6 wetenschap 3