Op schoolreis naar Harry Malter met K2 en K3.

Vorige week genoten we van een schitterende schoolreis onder een blakende zon in het Harry Malterpark in Heusden.  Het werd een dag van dolle pret, vrolijke vrienden en gezellige groepsmomenten. Meerdere sfeerbeelden vind je in de fotogalerij.

 

L1 poetst de tanden

Als wij eten of drinken, blijven er altijd restjes aan onze tanden kleven.  Deze restjes worden zuur en maken op lange termijn gaatjes in ons gebit.  Daarom is het goed tandplak te verwijderen.  En dat doen we natuurlijk met een tandenborstel en een beetje tandpasta.  Vandaag hebben we geleerd hoe wij deftig onze tanden kunnen poetsen.  Maar het mag niet alleen bij vandaag blijven.  Elke dag moeten wij onze tanden deftig poetsen !

k3 bij de imker

Als afsluiter van het thema ‘lente in de tuin’ brachten we een bezoekje aan de imker. Een leerrijke uitstap en voor sommigen ook een lekkere.  Ook een kleine tussenstop bij oma Lydie kon niet ontbreken.

Integratie K3-L1 : sportactiviteit

De voorbije maanden hebben de leerlingen van K3 al kennis gemaakt met de leerkracht en het klaslokaal van het eerste leerjaar.  Deze week was er voor het eerste leerjaar en de derde kleuterklas een leuke sportactiviteit.  In groepjes voerden de leerlingen allerlei opdrachten uit.  Kijk maar.

VERKEERSWEEK : Les dode hoek in het lager onderwijs

In het kader van de verkeersweek kregen de leerlingen les over de dode hoek. De leerlingen kregen eerst een filmpje te zien met alle uitleg. Op woensdag 16 mei kwam er een vrachtwagen langs zodat de leerlingen aan den lijve konden ondervinden wat een dode hoek is. Het werd een leerrijk moment!  Meerdere foto’s vindt u binnenkort in de fotogalerij.

 

De peuterklas op uitstap naar de boerderij van Oma Carine

Bij het thema “Jules op de boerderij” brachten wij een bezoekje aan de “Kortekeer” waar de mama van juf Emmely woont. We maakten kennis met Misty de hond en Minou de poes. We zagen een gekke eekhoorn overal rond springen en ook bij de schaapjes was het genieten! De peuters waren ook onder de indruk van “Boboen”, een hele grote haan! We gaven ook eten aan de kippen en de schapen, oma Carine gaat dit halen bij de oma van Jolie! Meer foto’s kan u dit weekend op de klasblog bewonderen.

L1 en L2 bij Carll Cneut

Deze week was Carll Cneut in onze school te gast.  Carll Cneut heeft de voorbije jaren heel wat kinderboeken van mooie tekeningen voorzien.  Eerst las hij voor uit enkele van zijn boeken.  Daarna leerde hij ons hoofden en koppen tekenen.  Als je nog eens naar de bibliotheek gaat, moet je zeker eens een paar boeken van deze tekenaar zoeken.

Fietsen met K2.

Vorige week maakten we met de tweede kleuterklas verschillende fietstochtjes op de grote speelplaats. Per fietsmoment leerden we dingen bij: na een basislesje ‘fietsen in groep’ leerden we ook enkele verkeersborden bij en konden we ook al tussen paaltjes leren rijden!  Pluim voor alle tweede kleuters! Het lukte allemaal prima!!

 

 

 

VOORLEZERS VAN L3 LIETEN ZICH, SAMEN MET JUF HERMINE, NU OOK EENS IN K3 HOREN EN ZIEN!

Woensdagochtend werden we, door juf Sophie en haar kleuters, hartelijk ontvangen.
De dino’s hadden zich al voor onze aankomst, knus en keurig op een bank gezet en waren duidelijk klaar
voor wat lees- en luisterpret!
De vijf enthousiaste voorlezers van L3 vonden het echt tof dat ze nu ook eens de oudste kleuters konden laten genieten van een expressief voorlees- en dramamoment.
Het verhaal ‘Wie legt het mooiste ei?’, kon blijkbaar alle kinderhartjes bekoren.
De kleuters keken en luisterden geboeid vanaf het begin tot het eind en waren bovendien muisstil.
Kortom, het was een droompubliek!
Dankjewel aan alle voorlezers en luisteraars om van deze activiteit een succes te maken!
Deze voorleesactiviteit is zeker voor herhaling vatbaar.