L5 aan de slag met elektriciteit

Tijdens de lessen WO gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar aan de slag met elektriciteit. Om deze lessenreeks af te sluiten, mochten de leerlingen hun kennis toepassen in de praktijk. Zou het hen lukken om een eenvoudige stroomkring te maken? Natuurlijk wel ūüôā !

L1 brengt bezoek aan de bibliotheek

Deze week kregen wij een beter zicht op de werking van de bibliotheek.  Niet alleen tijdens de openingsuren is er werk.  Ook ervoor en erna dient er heel wat te gebeuren.  Nieuwe boeken worden allemaal voorzien van een code, een etiket en een kaft.  In een bibliotheek kan je niet naast boeken, ook tijdschriften en zelfs spelletjes ontlenen.  Bij de vele duizenden boeken zijn er ook al boekjes voor beginnende lezertjes van het eerste leerjaar.  Dus met zijn allen naar de bib !

K1 brengt, samen met Cas en Lisa, een versje naar voor.

Cas en Lisa zijn twee vriendjes in onze klas die ons op een speelse manier leren omgaan met elkaar. Daar hoort ook beleefd zijn bij. Deze week brachten de vlinders een bezoek aan K0, K2 en K3 om hun versje rond “Alsjeblieft en dankjewel” voor te dragen. En wat deden ze dit heel erg goed!
Kom eens gauw dit is voor jou.
Ik zeg heel lief “alsjeblieft”.
Dan zeg ik snel “dankjewel!”

Wisbordjes in L6

In het 6de leerjaar worden wisbordjes vaak gebruikt in de lessen.  De leerlingen vinden dit een leuke manier van werken. Vandaag werden ze gebruikt in de les toepassingen.

 

Vetkrijtdruk in L5 en L6

Vandaag tekenden de leerlingen van L6 en L5 met zwarte wasco een spookhuis op schuurpapier. Daarna maakten ze met het strijkijzer een afdruk op een wit tekenpapier.
Sommige leerlingen hadden nog nooit gewerkt met een strijkijzer .. nu dus wel … De volgende stap is misschien de strijk doen thuis? Afbeeldingsresultaten voor smyleys

Welke slimmerik maakt een limerick?

In het 6de leerjaar schreven we deze week limericks. Een limerick is een dichtvorm van 5 regels. Het rijmschema is A-A-B-B-A.
De regels A tellen 9 lettergrepen en de regels B tellen 5 lettergrepen. Ook de inhoud van een limerick is typisch. De eerste regel gaat meestal over een persoon of een dier en de plaats van herkomst. Een limerick heeft eveneens een grappige inhoud en de laatste regel is een prettige uitsmijter, ook wel de ‘pointe’ genoemd.
Elk groepje mocht zijn limerick typen in word. Ze mochten zelf een leuk lettertype en de lettergrootte kiezen. Natuurlijk moest het documentje ook worden opgeslagen op de computer.

L1 en L2 naar het muzikale sprookje “Peter en de wolf”

Deze voormiddag trokken het eerste en het tweede leerjaar naar het theater.¬† Daar konden wij genieten van het muzikale sprookje “Peter en de wolf”.¬† Elk personage werd door een muziekinstrument voorgesteld.¬† Zo leerden wij de hobo, de klarinet, de fagot, de dwarsfluit en de hoorn kennen.