L3 naar de computerklas

Het derde leerjaar werd op dinsdagnamiddag in 2 groepen verdeeld. 1 groep leerde in de computerklas hoe we een afbeelding van Internet moeten kopiëren en plakken in Word. De andere groep mocht ondertussen enkele reken-en taalspelletjes spelen. Na een half uurtje wisselden de 2 groepen om.

L1 WERKT MET DE KAART VAN ONZE KLAS

Na drie maanden eerste leerjaar kennen wij onze klas al goed.  Nu hebben wij onze klas in de zandtafel nagemaakt.  Doosjes werden lessenaars, staafjes en blokjes werden borden en ramen…  Daarna namen wij enkele foto’s van bovenaan.

Van die foto’s maakten wij een eenvoudig plan.  En iedereen vond al snel zijn weg op de kaart van onze klas.

Leesopdracht in L3

2 keer per week doen we aan niveaulezen in het derde leerjaar in groepjes van 2 of 3. Elke maand krijgen we een extra opdracht bij het leesboekje dat we aan het lezen zijn.
Deze keer was het een drama-opdracht. De leerlingen kozen een illustratie uit hun boek en mochten deze tekening uitbeelden. De andere leerlingen mochten raden over welke tekening het ging.

 

Voorkomen is beter dan genezen!

Vandaag brachten de leerlingen van L6 hun boekje mee van Kind en Gezin. Ze bekeken hun motorische ontwikkeling,  de opmerkingen  en bevindingen na elke consultatie bij Kind en Gezin, enz … in hun eerste levensjaren, maar vooral het vaccinatieschema. Op welke leeftijd moet je welk vaccin krijgen tegen welke kinderziekte?
We bestudeerden ook enkele verpakkingen en bijsluiters van geneesmiddelen.

 

L1 en L2 naar voorstelling “kalf”

Deze voormiddag mocht de eerste graad genieten van de voorstelling “Kalf” in De Schakel te Waregem.   Twee acteurs en een muzikant brachten een voorstelling met heel veel afwisseling.  Niettegenstaande er veel leuke zaken waren, was het eigenlijk toch wel een droevig verhaal.

De voorstelling deed ons nadenken… Namelijk dat de mens niet altijd even lief omgaat met de dieren.

K3 naar huis van Kina

Als afsluiter van het thema dinosaurussen in de derde kleuterklas mocht een bezoekje aan het huis van Kina niet ontbreken. De klas werd opgesplitst in twee groepen waarbij ze het museum met de juf mochten vrij bezoeken en ook met een gids erbij meer uitleg kregen bij de kamer met dino’s.

STEM in L6

Vandaag bezochten de leerlingen van L6 het STEM-lab op de campus Bernardusbron in Oudenaarde.
Ze volgden er de sessie ‘Robotica’. Een heel leerrijke ervaring!

Ziek zijn

Deze week komt de les ‘Ziek zijn’ aan bod in L6. Leuk is het niet, maar af en toe eens ziek zijn, is volkomen normaal bij kinderen. Omdat hun weerstand nog volop in ontwikkeling is, zijn kinderen vatbaarder voor infecties. Maandag zochten de leerlingen van L6 naar informatie over de meest voorkomende ziektes zoals windpokken, polio, mazelen, bof, rodehond, enz … bij kinderen. Er werd een antwoord gezocht op de vragen ‘Wat is het?’, ‘Symptomen?’, ‘Vaccinatie?’, ‘Besmetting?’, ‘Verzorging?’, …

 

Majoor op bezoek in L4

Op donderdag 15 november kwam de mama van Arno op bezoek. Ze is majoor bij de landmacht. De kinderen leerden meer over de taken van het leger, de uitrusting, de wapens,… Om af te sluiten werd de discipline van de klas eens op de proef gesteld!