Ruimtefiguren

In de les meetkunde leerden we gisteren over ‘ruimtefiguren’ in L6. Het verschil tussen vlakke figuren/ruimtefiguren en veelvlakken/niet-veelvlakken kwam aan bod. Ook werden de eigenschappen besproken van de kubus, balk, cilinder, bol, piramide en kegel.

 

Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade

De leerlingen van L5 en L6 deden vorige week mee aan de voorronde van de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade. Tijdens deze voorronde kregen ze 32 uitdagende meerkeuzevragen uit verschillende domeinen van techniek voorgeschoteld. Van de 614 scholen die deelnemen, worden de  48 leerlingen met de hoogste score geselecteerd om het tegen elkaar op te nemen in de finaleronde.
Op vrijdag 16 november worden de antwoorden op de vragen gepubliceerd en eind november weten we of we geselecteerd zijn voor de finale. Duimen maar!

 

L2 naar het Burrekenbos!

De herfst is al even in het land. De meisjes en jongens van het tweede leerjaar ondervonden dit zelf in het mooie Burrekenbos. Alle zintuigen werden aangesproken om de herfst te beleven. Kijk maar even mee…

Op bezoek bij juf Debbie, we kijken Tik Tak!

In de peuter en eerste kleuterklas spelen de juffen op regelmatige basis “Tik Tak”. Net voor de vakantie werden we uitgenodigd door juf Debbie, we mochten mee genieten van Tik Tak rond het thema “Jules en Anna gaan naar het bos”. Juf Debbie toverde met de bekers, maakte een hele hoge toren en liet Frederik spin dansen op de muziek! De peuters en eerste kleuters genoten van de show! Ze hadden ook allemaal hun mooiste halloween kostuum aangetrokken.  Meer foto’s kan u terug vinden op  onze blogs. Veel kijkplezier!

Correct meten in L3

Vorige week leerden we in L3 over meter, decimeter en centimeter. Als verwerking van de les kregen we per groepje een opdracht: meet een touw correct af zodat het precies 1 m 2 dm en 5 cm lang is.
Alle groepjes slaagden perfect in de opdracht!

Improvisatie in L6

Op vrijdagnamiddag doen we MUVO in L6. Na het zingen van het lied ‘Weer’ stond er een les ‘improvisatie’ op het programma. We werkten met de improvisatiekaarten ‘wat, waar, wanneer, waarom, wie en gevoel’ en gingen aan het werk. Bij improvisatie gaat het er om dat je je niet mag voorbereiden en ter plekke verzint. De leerlingen speelden dus onvoorbereid een toneeltje of vertelden een verhaal.