Een boek bespreken in groep

In november kregen de leerlingen een boek om te lezen. 4 kinderen lazen hetzelfde boek. In december gingen ze in groep aan de slag met een vragenlijst en creatieve opdrachten : Hoe ziet het hoofdpersonage eruit, verzin een ander einde, vat het boek samen in 10 zinnen,…

Mijn droomberoep

Deze week werkten we in L6 in het werkboekje WATHOE Leren Kiezen. Dit boekje leert ons keuzes maken en vooral een juiste studiekeuze naar volgend jaar. Het hoofdstuk ‘De beroepenwereld’ kwam deze week aan bod.  Op de website www.onderwijskiezer.be mochten de leerlingen zich informeren over verschillende beroepen. Ze lazen teksten, bekeken filmpjes, roadies, enz … Tijdens de vakantie zullen ze een interview afnemen van iemand die een beroep heeft die hen aanspreekt.

 

L1 maakt koekjes voor de kerstmarkt

We zijn nog geen Jeroen Meus of Piet Huysentruyt, maar kunnen in L1 toch al koekjes bakken.  Alle deeg moest deftig gekneed worden.  Dan alles mooi plat rollen en met een mes figuurtjes vormen.  En of ze lekker waren.  Op onze wintermarkt verkochten ze als zoete broodjes.

Onder deze foto’s vind je het recept van de Bretoense koekjes.

Bretoense koekjes :

Dit heb je nodig voor ongeveer 450 gram koekjes : 250 gram bloem, 150 gram suiker, 20 gram bakpoeder, 1 ei, 60 gram bakboter en 2 eetlepels melk.

Werkwijze :

1) Meng alles en kneed goed.

2) Steek alle deeg een uurtje in de koelkast.

3) De oven verwarmen wij enkele minuten voor op 160 graden.

4) Rol alle deeg plat tot ongeveer 0,5 cm.

5) Maak figuurtjes.

6) Steek de platte figuurtjes een 12-tal minuten in de oven, eveneens op 160 graden.

7) Haal ze uit de oven en SMAKELIJK !

 

Simon zegt …

Vorige week speelden we als tussendoortje het spelletje ‘Simon zegt’ in L3. We mochten om beurt aan het digibord dit spelletje spelen. Camille was op het einde van de week de grote winnaar. Bravo, Camille!

 

De sint in de dinoklas

Samen met de tweede kleuterklas kwam de sint op bezoek in onze kleuterzaal. Voor sint en piet zongen we een lied nadat de sint vertelde uit zijn grote boek.

In de klas speelden we natuurlijk met het nieuwe speelgoed die we van sint en piet hadden gekregen. Dank u sinterklaas!