L1 maakt koekjes voor de kerstmarkt

We zijn nog geen Jeroen Meus of Piet Huysentruyt, maar kunnen in L1 toch al koekjes bakken.  Alle deeg moest deftig gekneed worden.  Dan alles mooi plat rollen en met een mes figuurtjes vormen.  En of ze lekker waren.  Op onze wintermarkt verkochten ze als zoete broodjes.

Onder deze foto’s vind je het recept van de Bretoense koekjes.

Bretoense koekjes :

Dit heb je nodig voor ongeveer 450 gram koekjes : 250 gram bloem, 150 gram suiker, 20 gram bakpoeder, 1 ei, 60 gram bakboter en 2 eetlepels melk.

Werkwijze :

1) Meng alles en kneed goed.

2) Steek alle deeg een uurtje in de koelkast.

3) De oven verwarmen wij enkele minuten voor op 160 graden.

4) Rol alle deeg plat tot ongeveer 0,5 cm.

5) Maak figuurtjes.

6) Steek de platte figuurtjes een 12-tal minuten in de oven, eveneens op 160 graden.

7) Haal ze uit de oven en SMAKELIJK !

 

Simon zegt …

Vorige week speelden we als tussendoortje het spelletje ‘Simon zegt’ in L3. We mochten om beurt aan het digibord dit spelletje spelen. Camille was op het einde van de week de grote winnaar. Bravo, Camille!

 

De sint in de dinoklas

Samen met de tweede kleuterklas kwam de sint op bezoek in onze kleuterzaal. Voor sint en piet zongen we een lied nadat de sint vertelde uit zijn grote boek.

In de klas speelden we natuurlijk met het nieuwe speelgoed die we van sint en piet hadden gekregen. Dank u sinterklaas!

L6 in Europa

Tijdens de WO-lessen leerden de leerlingen van L6 al heel wat rond Europa. Om deze lessenreeks af te sluiten mogen de leerlingen per twee een Europees land voorstellen. Via een PowerPointpresentatie gingen de leerlingen aan de slag. Welke kleuren heeft de vlag ? Over welk klimaat kunnen we spreken? Zijn er typische gerechten/gewoontes? …
Binnenkort stellen de leerlingen hun land dan ook voor aan de klas.

Techniekcoach in L5 – hout en tuinbouw

De leerlingen van L5 kregen dinsdag bezoek van een techniekcoach. Het onderwerp van de les was hout en tuinbouw. De leerlingen leerden allerlei technieken om een mooie plantenhouder te maken. Het werken met een boormachine en hamer en het schuren van houten plankjes hebben de leerlingen van L5 nu goed onder de knie.

 

Spoorweg in L3

Deze week herhaalden we in de lessen verkeer alles over de spoorweg. We gingen op stap naar de overweg in de Lindestraat, bespraken de gevaren van een spoorweg en we herhaalden waarop we allemaal moeten letten als we de overweg oversteken.