Bas-reliëf in L6

Op onze school wordt er in elk leerjaar gewerkt en geboetseerd met klei. In het zesde leerjaar is het de bedoeling dat de leerlingen een kleiwerkje maken in bas-reliëf. Bas-reliëf is een techniek waarbij de achtergrond niet wordt bewerkt, maar waar de figuur wordt uitgehouwen … Niet zo simpel! Toch slaagden de leerlingen erin en de resultaten (in het kader van het WO-thema ‘Lol zonder alcohol’) mochten gezien zijn.  Dank u wel juf Sharon voor de hulp!

Mega-agent in L6

Op donderdag 28 maart kwam agent Tom Gevaert, hoofdinspecteur van de politie Wortegem-Petegem,  in het kader van het MEGA-project (Mijn Eigen Goed Antwoord) ons wat meer uitleg over het werk van de politie, de verschillende hulpdiensten, enz …
Tijdens de MEGA-lessen worden de leerlingen gesensibiliseerd om op weg naar het middelbaar onderwijs en tijdens het begin van hun puberteit hun eigen goede antwoord te leren geven wat betreft alcohol, roken, gamen, enz …
In het 6de leerjaar zijn we momenteel bezig met het project ‘Lol zonder alcohol’.

 

K2 en K3 naar de kinderboerderij.

Vandaag was een dag waar de kleuters heel hard naar uitkeken!! We mochten de hele dag meehelpen op de kinderboerderij “Het Bokkeslot” in Deerlijk. Wat was de boerin blij met onze hulp!! We bakten brood, we voederden de dieren, we mestten de stallen uit en verzorgden de geitjes.   Het werd een boeiende, vrolijke, actieve dag  waar we nog lang zullen over vertellen!

(W)onderwaterwereld

De leerlingen van het vierde leerjaar werken bij juf Sharon aan het thema “(W)onderwaterwereld”. Vandaag stonden heel wat proefjes op het programma. We vroegen ons af welke stoffen zich mengen met water. En daar weten we ondertussen al een antwoord op.

L1 ontbijt op school

Wist je dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is ?  Inderdaad, we moeten voldoende kracht hebben om een hele dag te werken en te spelen.  Daarom is het belangrijk elke dag een deftig en gezond ontbijt te nemen.

Deze week hebben wij ruimschoots de tijd genomen om met de klas te ontbijten.  We konden ons brood beleggen met kippenwit, kaas, peperkoek of jam.  Wie zin had kon ook een stukje appel, peer of banaan nuttigen.  Anderen hadden dan liever cornflakes of yoghurt.   En om onze dorst te lessen, stond er water, melk en chocolademelk op tafel…

Wetenschap op stap

Vandaag kwam Justine Van Moorleghem op bezoek in L6 in het kader van het project ‘Wetenschap op stap’.
Er werden enkele staaltjes genomen voor bacteriegroei van onze handen, van de klink van de deur, van het toetsenbord van onze computer, van het bord, enz …
De staaltjes staan nu op een warme plaats zodat de bacteriën kunnen groeien en volgende week dinsdagvoormiddag bekijken we die. Dan komt Justine terug!
Wij kijken er alvast naar uit ..


 

 

Forum Cas en Lisa met alle kleuters en het eerste leerjaar.

Alle kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar kwamen samen om te zien wat Cas en Lisa ons deze maand hadden geleerd. De kleuters van de tweede kleuterklas leerden ons dat we soms even moeten volhouden. Cas en Lisa speelden een spel, maar Cas was aan het verliezen. Daar kon hij niet zo goed tegen en hij verliet het spel om even op zijn step te gaan rijden. Gelukkig bracht Lisa hem op andere gedachten om het spel toch nog eens te proberen. En kijk eens aan, met wat geduld won Cas deze keer het spelletje! De leerlingen van het eerste leerjaar vertelden ons dat ze op de speelplaats en onderweg op straat soms afval tegenkomen. En dit hoort natuurlijk in de vuilnisbak! Meester Luc bracht samen met zijn klas het stapellied rond afval. Al het vuil moet in de bak!

L1 en L2 naar de Picturale in Ronse

Om de twee jaar gaat de Picturale door in Ronse.  Dit is een tentoonstelling waar heel wat illustraties van kinderboeken kunnen bewonderd worden.  Aan de hand van verscheidene spelletjes komen de leerlingen in contact met verschillende soorten illustraties.

Agent op bezoek in L5

Vandaag kwam Tom Gevaert, hoofdinspecteur bij de lokale politie Wortegem-Petegem, op bezoek in L5. Tijdens deze MEGA-les (Mijn Eigen Goede Antwoord) kregen de leerlingen uitleg over de werking bij de politie, de verschillende interventies en nog andere zaken.