mopjes lezen L2

De kinderen van het tweede leerjaar konden tijdens de leesles hun lach niet inhouden.  Ze genoten ervan om enkele mopjes te lezen.

 

Verkeerspark L2

De leerlingen van het tweede leerjaar konden hun verkeersvaardigheden testen tijdens het verkeerspark onder begeleiding van de politie.

L1 leest verhalen voor K3

Deze week hebben alle leerlingen van het eerste leerjaar een verhaal voor een kleuter van K3 voorgelezen.  Wat waren ze trots  !  Met veel interesse luisterden ze naar de verhalen en gaven ze antwoorden op de vraagjes die gesteld werden.

Franse werkwoorden in L5

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben al heel wat Franse werkwoorden geleerd. We hebben dit nodig om correcte Franse zinnen te kunnen maken. Deze ochtend oefenden we dit in via een leuke spelvorm. We gingen aan de slag met een werkwoordplaat, een dobbelsteen, pionnen en ons onthoudblad.

 

Baby Giselle op bezoek in de peuterklas!

Juf Aurelie werd voor de tweede keer mama! Lisette werd dus ook een super trotse grote zus! Ze kwamen op bezoek in de klas met kleine zus Giselle.

Ook de mama van Rafael kwam op bezoek, wat een mooie dikke babybuik. De vroedvrouw was ook mee en we luisterden naar het hartje van de baby.

Ook de mama van Renee heeft een baby in de buik, zij komt deze week ook nog eens langs!

Jules in de lente!

De peuters werkten rond het thema: “Jules in de lente”. Ze waren druk in de weer met het zaaien van tuinkers, wat deden ze dat goed!

Op het einde van de week kwam ook de opa van Elise op bezoek. Hij is imker en leerde de peuters heel veel bij over de bijen, hun ‘huisje’, honing…  Meer foto’s binnenkort op de klasblog!

K0 en K1 op schoolreis naar Funnyparc!

Joepie! Eindelijk gingen dinsdag de allerkleinsten van onze school op schoolreis. Met onze rugzak trokken we met de bus richting Roeselare. De busrit viel zeer goed mee. Iedereen was aan het vertellen en naar buiten aan het kijken. Toen de buschauffeur onze bus parkeerde hoorden we “Wauw”, “Cool”, “Kijk kijk!” op de bus. We zagen al een grote zandbak met glijbanen, speelhuisjes en springkastelen! We deden wat energie op met een gezond tussendoortje en een drankje. Snel nog even een toiletbezoek en dan konden we dolenthousiast alles gaan verkennen. Een ballenbad, steps, fietsjes, glijbanen, springkastelen… Wat leuk! In de namiddag scheen de zon volop en gingen we ook buiten op verkenning. Er was zelfs een leuk fietsparcours voorzien! De kindjes genoten zichtbaar van deze uitstap. Als verrassing kregen onze kapoenen nog een lekker ijsje! Mmmm…  En eenmaal op de bus gingen er al vrij snel enkele oogjes dicht. Wat een vermoeiende, maar ook wel superleuke dag!

Foto’s volgen binnenkort in de fotogalerij.

K3 fietst

Bij de start van het thema verkeer werkten we rond de fiets in de klas. Natuurlijk een parcour met de fiets mocht niet ontbreken. De kinderen vonden het super maar soms was het wel eens met vallen en opstaan. Ook zijn de kindjes die met steunwieltjes toekwamen maandag terug naar huis zonder! Proficiat!!

edf
dav
dav

Integratie K3-L1 : kleuters leren het eerste woordje van L1

De voorbije maanden hebben de kleuters van K3 reeds meerdere keren deelgenomen aan integratieactiviteiten naar volgend schooljaar toe.  Deze week leerden de kleuters het eerste woordje van het eerste leerjaar, namelijk “ik”.  En al gauw konden ze het woordje juist hakken en plakken.

Meetkunde in L3

De leerlingen van het derde leerjaar oefenden deze week in de les meetkunde extra op de verschillende soorten driehoeken en vierhoeken.

We deden dit aan de hand van verschillende spelletjes. We maakten een tangram, we vormden de verschillende vlakke figuren met onze spijkerbordjes en speelden een gezelschapsspel waar de geleerde driehoeken en vierhoeken in voorkwamen.