I-like en I-study

Deze morgen vulden de leerlingen van L6 de online vragenlijst ‘I like’ en ‘I study’ in op de website www.onderwijskiezer.be. Deze  vragenlijsten zullen een duidelijk beeld geven op de belangstelling en de studiehouding van de leerlingen van L6.

L4 experimenteert met Makey Makey

Deze week bouwden de kinderen van het 4leerjaar een schoendoos om tot slaapkamer, living, pretpark, F1-auto,…  Met ijzerdraad,  aluminiumfolie en plasticine maakten zij verbindingen met “Makey Makey”. Dit is een printplaat die de besturing van een keyboard of muis kan overnemen. Via hun interactieve schoendoos konden ze: piano spelen, een platenspeler besturen en verschillende spelletjes spelen.

K3 op bezoek bij de imker

Ook al was ons thema over de bij al even voorbij toch blijft het steeds een boeiend bezoek bij de imker. Na de leerrijke uitleg kregen de kinderen ook de kans om te proeven van de honing.

dav
Sri
dav
dav

Eerste communie in L1

Na maanden voorbereiding was het vorige zondag eindelijk zover.  Onze knutselwerkjes hingen op in de kerk, we konden onze tekstjes goed lezen, de liedjes konden we van voor naar achter zingen…  De kerk zat vol met veel bekende gezichten; mama en papa zaten heel dicht bij ons, tante Rachelle en nonkel Frans  iets verder…  Voor het eerst kregen wij de communie.

Proficiat Noa, Zita, Lore, Iliano, Marie-Lou, Lars, Elona, Lovely, Dylena, Marie-Lou, Lukas en Margaux !

 

 

Verkeersweek voor K2.

Het werd een weekje van veel buiten leren.

Zo trokken we erop uit om de belangrijkste verkeersborden te leren kennen rond de school en  keken we naar een demonstratie op een electrische éénwieler. En natuurlijk mochten we naar hartenlust fietsen die week op onze eigen fiets!!

 

Stopmotion in L6

Deze week deden we de geïntegreerde OVSG-proef MUVO (media), ICT en TECHNIEK in L6. De leerlingen keken naar stopmotionfilmpjes, die werden besproken en ze leerden hoe die gemaakt worden. Daarna werden ze in groepjes van 4 verdeeld en gingen ze zelf aan de slag. Ze dachten na over een verhaal, decor, materiaal, enz .. De foto’s werden gemaakt en op de computer gezet. Met het softwareprogramma PowerPoint zullen de leerlingen volgende week hun stopmotionfilmpje maken .. We zijn reeds benieuwd!

L3 bezoekt de Kaashoeve

Deze namiddag bracht het derde leerjaar een bezoek aan de Kaashoeve in Brakel.
We kregen een rondleiding op deze boerderij. Daar zagen we vele kalfjes en koeien, de maïs-en grassilo’s, de verschillende werkmachines en de tractors.
Ook zagen we de plaats waar de koeien gemolken worden en de bewaartank voor de melk.
Binnen in het zaaltje kwamen we te weten hoe de boer zelf kaas en ijsjes maakt. Ten slotte mochten we ook proeven: verse melk, jonge kaas en en lekker bolletje vanille-ijs.
Meerdere foto’s zijn te vinden in de fotogalerij.