L1 op bibliotheekbezoek

Vrijdag kregen wij heel wat uitleg over de werking van een bibliotheek.  Niet alleen tijdens de openingsuren wordt er in de bibliotheek gewerkt.  Boeken worden aangekocht.  De nieuwe boeken krijgen etiketjes en een plastieken kaft.  Beschadigde boeken worden hersteld.

En in de bieb kunnen we niet alleen boeken lenen.  We kunnen er ook terecht voor tijdschriften, strips, luisterverhalen en zelfs gezelschapsspelletjes.

Een opvoedster komt vertellen in K2.

Gisteren sloten we ons thema ‘Iedereen is anders’ af met een bezoek van Delphine, de mama van Lina. Ze is opvoedster bij mensen met   beperkingen en toonde aan de hand van foto’s hoe die mensen leven: hoe ze eten, hoe ze snoezelen, hoe ze communiceren,…

Sommigen kunnen niet stappen of recht zitten en die mensen hebben een aangepaste rolstoel. We leerden heel veel bij en genoten van de geuren, de sferische muziek en de massagebal!

 

 

 

K2 : Mijn eigen creatie!

Tijdens het thema ‘iedereen is anders’ leerden de tweede kleuters gericht kiezen bij het knutselen van een herfsthoed. Zo bepaalden ze zelf de techniek (schilderen, kleven of knippen) en mochten ze hun eigen ideeën aangeven bij het maken van het ontwerp. Het werd een individueel werkstuk want ja, zoals de kleuters zelf vertelden: ‘we maakten elk ons eigen ding, tingelingeling! ‘

 

Dansende handen

Op het liedje ‘Don’t let me down’ van  ‘The chainsmokers’ maakten de leerlingen van L5 vandaag, tijdens de les beweging, een dans met hun handen. Tof om te zien!

 

 

Thema ‘Anders zijn’

De voorbije weken werkten we in alle klassen, kleuter en lager, rond het thema ‘Anders zijn’. Op dinsdag 15/10 en donderdag 17/10 nodigden we mevrouw Rita Delanghe uit op onze school. Rita is de mama van juf Melissa (5de leerjaar) en zij is blind. Samen met haar blindengeleidehond Witse vertelde ze met veel enthousiasme over haar leven als blinde. De leerlingen waren een en al oor en vonden dit heel boeiend en leerrijk. Bedankt Rita voor jouw komst!