Inrijden schoolroutekaart

Vrijdag werden de leerlingen van L6 verwacht aan de Ruffel om de schoolroutekaart in te rijden. Na de foto mochten de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester en schepenen over de schoolroutekaart. Daarna werd de kaart ingehuldigd en werden we verwend met een gezond hapje en drankje. Tenslotte reden we de schoolroutekaart in. Een leuke voormiddag! Bedankt dat we er bij mochten zijn!

 

 

Euromunten bekijken

In de lessen Europa hadden we het over  ‘de euro’. Momenteel is de euro de officiële munteenheid in 19 van de 28 EU-landen.

Wist je dat de universele zijde van alle euromunten getekend is door een Belg, Luc Luyckx? Kijk maar naar de kleine LL-signatuur.

 

Dierendag in L2

Vrijdag 4 oktober was het dierendag en dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan! We leerden het liedje ‘op de kinderboerderij’ en maakten er passende tekeningen bij. 

“Knetter!”

De leerlingen van het vijfde leerjaar gingen gisteren naar de voorstelling “Knetter” in De Schakel. We genoten van het stuk en leerden bij waarom het soms eens kan “knetteren” in ons hoofd.

Bruto = tarra + netto

Deze morgen leerden we in L6 over bruto, tarra en netto. Na de verwerking in het rekenboek mochten de leerlingen de inhoud (het netto) van een pak koekjes opeten. Mmm.. dat was lekker!

K2 en K3 naar de fruithoeve.

Vrolijk stapten we vorige week de pluktrein in om een uurtje te helpen op de fruithoeve Picard in Horebeke. Met man en macht werd er geplukt, gedragen en …. gegeten! Meerdere foto’s staan  in de fotogalerij.

 

 

 

     

L1 maakt herfstwandeling

Gisteren hebben wij een grote wandeling gemaakt.   Tijdens deze tocht konden wij zien dat het herfst is.  De vruchten van vele akkers zijn verdwenen.  In de parken van Petegem en Elsegem vonden wij heel wat noten op de grond.  De bladeren zijn niet meer zo mooi groen, maar krijgen andere kleuren.

 

K0 en K1 maken een herfstwandeling in Domein de Ghellinck!

Vandaag gingen de peuters en de kleuters van de 1ste kleuterklas met de bus naar Domein de Ghellinck! We leerden “Bo” kennen, het bosmannetje. Bo had graag dat we allerlei herfstmaterialen verzamelden voor in onze klas: kastanjes, blaadjes en takken. Toen we verder stapten hoorden we de blaadjes ritselen onder onze voeten. De vogeltjes waren vrolijk aan het fluiten en we zagen allerlei kriebeldiertjes. Op het einde zagen we nog heel wat paddenstoelen bij elkaar en gingen we nog eens glijden van de glijbaan! Het werd een super leuke uitstap!

Meerdere foto’s kan u vinden in de fotogalerij.