Wat je allemaal kunt met een rund

Om de lessen rond runderen te starten, gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar op bezoek bij een veebedrijf. We kregen een leerrijke rondleiding. We zagen heel wat koeien en kalfjes. Boer Pieter toonde ons ook de werking van de melkrobot. Ten slotte kregen we nog een bekertje verse melk en mochten we even in de tractor zitten. Bedankt Pieter en Vicky!


m dm cm in L3

De leerlingen van het derde leerjaar leerden deze week in de les metend rekenen over de decimeter. Als afsluiter van deze les mochten ze in kleine groepjes een lint nauwkeurig afmeten. Dit moest precies 2 m 3 dm en 5 cm lang zijn.

 

 

Ziek zijn in L6

Vandaag brachten de leerlingen van L6 hun gezondheidsboekje van Kind en Gezin mee naar de klas. Al gauw kwamen ze wat meer te weten over hun eerste levensjaren … Via de website van Kind en Gezien leerden ze al snel enkele kinderziektes kennen. Zo werden de benamingen van de kinderziektes in het vaccinatieschema al snel wat duidelijker. Ze kwamen via het schema ook te weten welke vaccinaties er reeds zijn toegediend en welke nog aan bod moeten komen. Via een bepaalde website op de computer kwamen ze ook te weten welke vaccinaties nodig zijn als je naar een bepaald land reist. Ook werden verschillende verpakkingen en bijsluiters van geneesmiddelen grondig bestudeerd.

K3 naar het huis van kina

Tijdens het thema ‘dino’s’ kon een bezoek aan de tentoonstelling ‘over dino’ s’ niet ontbreken. We kregen de kans om met de gidsen meer te weten te komen over de dinosaurus. Maar we mochten ook vrij met de juf het museum  bezichtigen.

Instructies in L6

In kijker 2 van onze nieuwe taalmethode maken de leerlingen van L6 kennis met de tekstsoort ‘instructie’. Deze morgen zetten ze de stappen van verschillende spelinstructies in de juiste volgorde. Ze zochten ook naar de passende tekening die bij het spel hoorde.

Spelen en werken in de hoekjes

Tijdens het thema “Jules in het bos” maakten de peuters een herfstboom door een afdruk te maken met hun handjes. De verf voelde eerst een beetje koud aan maar al snel vonden de peuters het heel leuk. De andere peuters speelden met de paddenstoeltjes en de kleikaarten. In de zandbak zaten er kleine en grote takjes & plastic insecten verstopt. Ze kwamen ook tot mooi fantasiespel door het spelen met Sneeuwwitje & de 7 dwergen, sommige maakten ook geluid, wat de peuters super leuk vonden 😉

Herfst in de peuterklas

De voorbije  3 weken werkten we rond het thema “Jules gaat naar het bos”.  We gingen van start met een uitstap naar “Domein De  Ghellinck”. Daarna konden de peuters zich uitleven in onze klas met een kruiwagen, een paar borstels en een bladertapijt vol met kastanjes. Ook de ontdektafel was de voorbij weken een populair hoekje, de peuters konden er experimenteren met schepjes en doosjes. Dit in een bak vol met verschillende soorten noten en dennenappels. De juf speelde vaak mee, hierbij kwamen de begrippen vol en leeg aan bod. Meer foto’s op de klasblog.