L2 bouwt…

Er werd een blokkenbouwsel nagebouwd en besproken. Nadien leerden we ook het grondplan te tekenen van enkele bouwsels. Met lego bouwden we de klas na en bestudeerden we nadien ook op een plattegrond van de klas. Niet altijd even eenvoudig.

L1 maakt kaart van de klas

Een ingewikkelde kaart van Afrika begrijpen, is nog niet voor het eerste leerjaar.  Maar de kaart van onze klas “lezen” levert ons geen problemen.  We hebben de kaart van de klas namelijk samen opgebouwd.  Met stokjes en doosjes hebben wij eerst de klas in de zandtafel nagebouwd.   Daarna hebben wij er een foto van genomen en van die foto hebben wij een eenvoudige tekening gemaakt.  Zo kwamen wij aan de kaart of het plan van onze klas.

L4 bezoekt de suikerfabriek van Fotenoy

Op donderdag 12 december brachten de kinderen van het vierde leerjaar een bezoek aan de suikerfabriek van Fontenoy. Eerst kregen we een uurtje les over de verschillende stappen om van suikerbieten kristalsuiker te maken. Daarna mochten we de fabriek bezoeken onder begeleiding van onze Nederlandstalige gids. Op het einde van ons bezoek kregen we nog 24kg kristalsuiker mee naar school! Dat wordt smullen!  😉

L1 meet lengtes

Een paar weken geleden hebben wij de lengtes van heel wat voorwerpen met handen en voeten gemeten.  Maar velen kennen die maten niet.  Dus gingen wij op zoek naar een maat die wel iedereen kent.  En dat is natuurlijk de meter.

Per twee voerden wij allerlei meetoefeningen uit.  Sommige zaken zijn minder dan 1 m lang.   De grote meetlat is juist 1 m en heel wat dingen zijn meer dan 1 m.

Wij van het eerste leerjaar zijn allemaal meer dan 1 m groot.  In K0 en in K1 vonden we wel nog kinderen die geen m groot zijn.