Carnaval op school!

Vrijdag werd carnaval gevierd. Al enkele weken waren de kinderen druk in de weer met het knutselen van  een carnavalshoed. Deze werd getoond op een heuse hoedenverkiezing! Meerdere foto’s in de fotogalerij.

Breien 3de graad

Op Valentijn ging de derde graad aan de slag met naald, draad en breinaalden. Bij de juffen werd een tasje genaaid en bij enkele oma’s & mama’s mochten de kinderen leren breien. Het werd een gezellige namiddag!  Meer foto’s in de fotogalerij.

Zijn er 2 dokters in de zaal?

Ja hoor, deze week kwamen Cosette en Finn hun mama naar de klas om ons te vertellen hoe ze hun patiënten onderzoeken. Het werd onze afsluiter van het thema ‘Ziek in bed’. De kleuters konden al zeer goed mee vertellen hoe al het materiaal heet en waarvoor het dient.  We sloten de uiteenzetting af met iets nieuw: op foto’s konden we zien hoe de radiologe de mensen aan de binnenkant kan zien.

L2 bezoekt…

Het tweede leerjaar bezocht vorige week het Huis van Kina. Daar kwamen we meer te weten over de evolutie van de mens. Dit paste dan ook binnen ons W.O. -thema waar we leren over vroeger, nu en later.

SCHOOLETENTJE

 

Beste ouders, sympathisanten,

omwille van de slechte weersvooruitzichten voor het komende weekend heeft het gemeentebestuur beslist om het schooletentje niet te laten doorgaan in de tent van domein de Ghellinck.
Het schooletentje gaat bijgevolg door in de gemeentelijke feestzaal, gelegen bij het gemeentehuis, Waregemseweg 35 te Wortegem. Er is parkeergelegenheid achter het gemeentehuis op het oude containerpark.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Schoolteam en ouderraad van GBS De Kouter

L4: Alles met de bal

Het vierde leerjaar nam vandaag deel aan de activiteit “Alles met de bal”. In de sporthal van Leupegem konden ze allerlei spelletjes, ploegspelen en estafetten spelen met verschillende ballen, van knikker tot basketbal.