Veenklas dag 4

Na een iets kortere nacht was iedereen deze ochtend helemaal klaar om naar het bosmuseum te stappen. We kregen een stevig ontbijt en vertrokken. We zochten onze weg doorheen de straatjes en algauw kwamen we voorbij een vliegveld. De juf ging vragen of we even wat uitleg konden krijgen… en we hadden geluk! We kregen uitleg over het weerstation, de vliegsymbolen en we mochten zelfs in de hangar. We zagen daar kleine sportvliegtuigjes en een groot skydive vliegtuig. Na een korte pauze stapten we verder naar de boshut waar ons een lekkere barbecue wachtte. We kregen worst met verse groentjes en een aardappel. We smulden onze buikjes rond en gingen dan een kijkje nemen in het bosmuseum. Daar leerden we heel wat over de dieren in de Ardense bossen, het water, bosbouw, houtverwerking,…. Daarna mochten we nog een kijkje nemen bij de uitkijktoren. Omdat onze beentjes toch al wat moe worden na al dat stappen, keerden we terug met een toeristisch treintje. We zongen onze kelen schor en we hadden veel plezier tijdens de rit. Eenmaal aangekomen in ons verblijf scheen de zon volop. De bal werd bovengehaald en we voetbalden erop los. Nog eventjes in de klas voor we ons avondmaal verorberden… pizza! Na het eten kregen we van juf Melissa en juf Lindsey een doos. De jongens een doos, de meisjes een doos. Onder leiding van meester Hans en juf Sharon moesten we op anderhalf uur heel wat opdrachten oplossen. Wat werd er gelachen! We kregen nog een zakje chips en een blikje frisdrank als afsluiter van de bonte avond. Nu gaan we onze oogjes sluiten want morgen bezoeken we nog de mijn van Blegny!

Tot morgen!