OVSG-proef techniek in L6

In het zesde leerjaar maken de leerlingen gedurende het 2de semester praktische OVSG-proeven. Een van die proeven is de WO techniekproef. De opdracht is dat elke leerling een weefgetouw maakt, een lapje stof weeft en dat nadien een kledingstuk wordt gemaakt met alle lapjes stof.

weven 3 weven 1

De komende weken werken de leerlingen ook nog hard aan hun OVSG-proef muzische vorming.  Sommige leerlingen zullen ons verrassen met een stopmotionfilmpje, toneeltje, schimmenspel, strip, boetseerwerk, zelf een liedje maken en zingen, een stukje gitaar met daarin wat rap verwerkt, enz.  We kijken er alvast naar uit!

De leerlingen legden ook reeds hun fietsexamen af, deden hun OVSG-proef ICT, spreken en luisteren en heel wat LO-proeven.

Volgende week staat de OVSG-proef Frans ‘spreken’ en ‘mondelinge interactie’ op het programma en dan kunnen we de praktische proeven afronden.

Op naar de schriftelijke proeven … !!

We wensen alvast iedereen veel succes …