Kids van L3 laten zich samen met juf Hermine nog eens horen en zien!

Zelfs al ben je geen fan van lezen, toch proberen we er alles aan te doen om de leesmomenten leerrijk en vooral leuk te maken! Het leesgroepje van juf Hermine bereidde daarom gedurende enkele weken intensief een lente-verhaal voor. De leerlingen kozen voor het boek ‘Wie legt het mooiste ei?”. Na een zeker parcours te hebben afgelegd: van het kiezen van een tof boek, tot de rolverdeling, het inoefenen, het zorgen en maken van passende attributen, waren we er klaar voor. Het viel vooral op dat de voorlezers enorm ge├»nteresseerd, gemotiveerd en vooral getalenteerd waren. Het werd dan ook een zeer geslaagd voorleesmoment met de nodige animatie.
Als kers op de taart konden de luisteraars zelf de moraal (=les) van het verhaal achterhalen nl. ‘Iedereen is gelijk-waardig!’ Tegelijk een knipoog naar sociale vaardigheden.
Aan de vraag of ze het nog eens mochten overdoen, werd gevolg gegeven. Woensdag a.s. worden de voorlezers, met veel plezier, door K3 ontvangen. Zo zie je nog maar eens dat (voor)lezen echt niet saai hoeft te zijn!