DERDE LEERJAAR

Joehoe! Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn de sloebers van het derde leerjaar. Wij zijn met 12 stoere jongens en 9 leuke meisjes.

Wij hebben dit schooljaar 2 juffen: juf Valerie en juf Sandrien.

Onze juffen gaan ons heel wat bijleren dit schooljaar, lees maar…

Rekenen leren we als de besten van 8 x 7 tot 116 x 5. Voor het eerst leren we rekenen als de ‘grote mensen’, cijferen als je begrijpt wat we bedoelen! Meten, wegen en gieten heeft voor ons al geen geheimen meer en de weg zoeken tussen de verschillende figuren vinden we reuze spannend.

Met onze ‘Kameleon’ leren we onze Nederlandse taal goed gebruiken. Aan schrijven wordt hard gewerkt, wie leest nu niet graag verhaaltjes? Maar die moeten wel leesbaar geschreven worden, dus leren schrijven is een must! Dit leren we door veel te oefenen, maar ook door flink wat te lezen.

Wanneer we het soms moeilijk hebben, staat juf Hermine steeds voor ons klaar.

Nooit hebben we tijd om ons te vervelen, we hebben de scheurblokken met extra oefeningen, we hebben een klasbieb en elke maand hebben we ook een contractwerk.

Tijdens onze WO-lessen leren we over allerlei zaken. Soms gaat het over het weer, de bomen, het bos, de paddenstoel, andere keren leren we over bouwen, de windstreken, onze koning en nog zo veel meer.

Onze toffe vriendjes Pistache en Vanille leren ons een woordje frans met verhaaltjes, liedjes en spelletjes.

Om de 14 dagen gaan we zwemmen en doen we ook aan hoekenwerk.

We hebben ook allemaal een artiestje schuilen in onszelf en dit kunnen we tonen in de beeld-, muziek-, bewegings- en dramales.

Zo zie je maar, het wordt een leerrijk, druk maar ook een heel plezant jaar.

Iedereen is steeds welkom! Juf Valerie, juf Sandrien en hun sloebers van het derde leerjaar

 klasfoto-l3-1200