K3 leert programmeren

De kinderen leren werken met de beebot.

De Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Kinderen kunnen de robot bedienen met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet je de Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s geven. Bijvoorbeeld twee stappen vooruit, een keer naar rechtsdraaien en dan weer een stap vooruit.

In de klas kunnen ze hiermee zelfstandig aan de slag

L2 speelt kwartet.

Binnen taal leren we in kijker 2 over spelletjes. Hierbij leerden we onder andere dat we meerdere woorden kunnen groeperen. We maakten zelf onze groepjes bij kwartet. Nadien speelden we het spel kwartet samen met ons groepje.

L1 op pad met natuurgids

Onder een aangenaam herfstzonnetje hebben wij een grote wandeling naar de parken van Petegem en Elsegem gemaakt. De opa van Ruben heeft ons heel wat uitleg gegeven over hoe de natuur in de herfst verandert. Wij leerden heel wat bomen met hun bladeren en vruchten. Op onze weg kwamen wij een pak paddenstoelen tegen. We zagen dat de meeste aardappelen, suikerbieten en mais al van de velden verdwenen was. En we hebben ook reigers en een fazant van dichtbij kunnen observeren.

Wat je allemaal kunt met een rund!

De leerlingen van het vijfde leerjaar brachten dinsdag een bezoekje aan het veebedrijf bij Pieter en Vicky. We kregen een leerrijke rondleiding. We zagen heel wat koeien en kalfjes. Boer Pieter toonde ons ook de werking van de melkrobot. Dit was een toffe afsluiter van ons thema rond runderen. Bedankt Pieter en Vicky!

L5 maakt een regenwormhotel

Vandaag maakten de leerlingen van het vijfde leerjaar een regenwormhotel. Hiervoor hadden we een grote glazen bak, potgrond, zand, bladeren en heel veel regenwormen nodig. Hopelijk kunnen we volgende week al wat gangen zien die de regenwormen gemaakt hebben. Het was een leuke afsluiter van dit WO-thema.