Sint en piet in K1

HET thema in de maanden november en december is natuurlijk Sint en piet. Enthousiast gingen we aan de slag! We maakten onze pietenkroon, gingen ons verkleden in Sint of piet, stapelden de stapelpieten, maakten koekjes uit zelfgemaakte speculaasklei, zongen heel wat sinterklaasliedjes, speelden het lottospel met het draairad en heel wat meer. Het hoogtepunt tijdens dit thema was het bezoek van Sint en piet aan onze school. Wat was de juf trots! Heel dapper gaven enkele kinderen hun tutje af. Bravo!

Kijk hier mee naar meerdere foto’s.

K1 aan het werk met scheerschuim

In de eerste kleuterklas werken we wekelijks rond krullenbol, een methode voorbereidend schrijven. Deze keer ging het rond het thema “Mijn lichaam” en gingen we aan het werk met scheerschuim. We mochten deze opensmeren samen met wat vingerverf. Nadien tekenden we ons gezicht in het schuim. Wat was dit leuk! Op het einde moest alles natuurlijk proper gemaakt worden. We deden natte waslapjes aan onze handen en gingen terug dansen op de muziek. Wat een plezier!

Klik hier voor meerdere foto’s.

Wij eXperimenteren!

In het zesde leerjaar gingen we aan de slag rond uitvindingen en experimenten. We mochten per 2 een experiment naar voor brengen. We kregen heel wat uitleg van elkaar over lavalampen, olifantentandpasta, vulkanen en nog zoveel meer!