L1 MEET INHOUDEN

Deze week hebben wij in groepjes de inhouden van heel wat potjes, flesjes, borden… gemeten. We wilden weten of de inhoud juist 1 liter was of misschien was de inhoud minder dan 1 liter of was de inhoud meer dan 1 liter ? Met een emmer water, een maatbeker en heel wat potjes en pannetjes gingen wij aan de slag…

Thema ziek zijn in k3

Tijdens ons thema kregen kinderen de kans om de rol van de dokter, patiënt en apotheek uit te voeren. En dat deden ze super. Zelf kunnen ze al hun eigen siroop maken😉

Knutselwerk ‘ons lichaam van binnen’

Vlucht naar avatar – Thema gamen

De leerlingen van het vijfde leerjaar gaan deze week aan de slag rond het WO-thema gamen. We ontdekten via een hoekenwerk wat de voor – en nadelen zijn van gamen, waarom er games worden gemaakt en nog zo veel meer.

De leerlingen zijn alvast heel enthousiast en kunnen niet wachten om nog meer zaken te ontdekken.

L1 DOET STANDBEELD EN NAMENSPEL

Vandaag stond er een grote les drama en bewegen op het programma. We deden allerlei activiteiten waarbij we snel overschakelden van bewegen naar stilstand en omgekeerd. We maakten ook bewegingen bij onze namen en op muziek deden wij een namendansje.

Volume balk en kubus

Vandaag mochten de leerlingen van L6 ‘spelen’ met de blokken. Ze bouwden kubussen en balken met blokjes van 1 kubieke centimeter. Daarna berekenden ze met de formule ‘l x b x h’ het aantal blokjes van 1 kubieke centimeter van het bouwsel.