ACrogym in k3

Als bewegingstussendoor deden we vandaag een poging om enkele acrogym oefeningen uit te voeren. Het was met vallen en opstaan.

Vliegwedstrijd in L3

Vandaag hielden we een echte vliegwedstrijd in het derde leerjaar. Aan de hand van verschillende stappenplannen vouwden we allemaal een vlieger. We kozen onze beste eruit en hielden een wedstrijd. Welke vlieger kon het verste vliegen?

L3 post een brief

In de lessen taal bestudeerden we in het derde leerjaar verschillende brieven. Na heel wat inoefening gingen we zelf aan de slag in de les schrijven: we schreven allemaal een eigen brief. We leerden ook hoe we een adres moeten noteren op een envelop en waar we de postzegel moeten kleven. Daarna hebben we samen onze brief gepost in de rode brievenbus. Benieuwd wie binnenkort een briefje in zijn / haar brievenbus vindt …

L1 werkt rond het HARTROEREND VERHAAL VAN hARTENHAAS

Deze week hebben we genoten van “Het Hartroerend Verhaal van Hartenhaas”. Dit verhaal vertelde Hilde Rogge voor ons. Het verhaal leerde ons dat we toch nog wat meer zorg voor de natuur moeten dragen. In het verhaal kwamen heel wat dieren voor. Op de speelplaats deden we de dieren na die in het verhaal voorkwamen. We slingerden over de grond als een regenworm, we fladderden door de lucht, we sprongen als een haas…

L6 knipt

In de les meetkunde leerden de leerlingen van L6 vandaag over kijklijnen/viseerlijnen, schaduwbeelden en knipfiguren.

De uitvinders in de dinoklas

Hoe werken tandwielen? Hoe bouw je een knikkerbaan? Ontwerp je eigen robot. Maak een doolhof voor de beebot. Deze opdrachten kregen de kinderen vandaag tijdens onze themaweek ‘wij zijn uitvinders’.

rbt

Spelling in L6

Vandaag oefenden de leerlingen van L6 met de groene en oranje speelkaarten de woorden met een trema en een koppelteken. Dit deden ze per 2 op de speelplaats.