Vandaag trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar voor een laatste keer naar de boerderij. We leerden kennis maken met grote en kleine machines. Onze onderwerpen vandaag waren schaalberekening en bruto-tarra-netto. We mochten ook wat klusjes uitvoeren bij de stallen.
Tot slot trakteerde boerin Mieke ons op een lekker waterijsje om toch de nodige afkoeling te hebben op deze stralende afsluiter! Bedankt Mieke, Joost en Pieter-Paul! Hopelijk tot volgend jaar!
Maandelijks archief: mei 2021
K3 Bij de imker
Als start van ons thema bijen brachten we deze namiddag een bezoek aan de imker. We gingen te voet want de imker woont dichtbij.
Het was een leerrijk en boeiend bezoek, ook waren de kinderen heel rustig toen we dichtbij de bijen gingen. Ze deden het supergoed en als beloning mochten ze nog even ravotten bij de mama van juf Sophie. Een zonnige en leuke namiddag ☀️




Boerderijonderwijs dag 2
Vrijdag gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar voor de tweede keer naar de boerderij. Deze keer kregen we uitleg over het waterzuiveringssysteem, de luchtwasser en het ventilatiesysteem. Daarna gingen we met Pieter-Paul naar het land om een hectare op te meten. We mochten ’s middags ook genieten van een lekkere maaltijd. Boerin Mieke had frietjes voor ons gebakken. Op naar maandag!
L2 zaait
L2 zucht
L2 springt!
L1 bekijkt en beluistert “peter en de wolf”
L5 op boerderijonderwijs
De leerlingen van het vijfde leerjaar zijn vandaag gestart met hun traject op de boerderij. Normaal duurt dit 6 halve dagen, maar door Corona wordt het traject wat ingekort. We maakten vandaag kennis met boer Joost, boerin Mieke en Pieter-Paul. We hebben de kraamstal gezien en natuurlijk knuffelden we een biggetje. Op naar de volgende twee dagen!
K3 naar de kinderboerderij
L1 neemt gezond ontbijt op school
Deze ochtend kwamen alle leerlingen van het eerste leerjaar met een lege maag naar school. De eerste activiteit van ons nieuw thema WO was een gezond ontbijt. We moesten natuurlijk rekening houden met de coronamaatregelen. Er was heel wat keuze en de juf en de meester zorgden voor de bediening (zoals in een hotel met 5 sterren).
We stonden ook stil bij de oorsprong van ons eten. Kaas en yoghurt komt van de melk van de koe. Het fruit dat we aten komt uit grote boomgaarden. Brood wordt van graan gemaakt en de cornflakes van mais… En we hadden ook oog voor deftige tafelmanieren.

