k2 OP STAP IN DE BOOMGAARD

In ons thema ‘lekker en gezond’ leerden we al heel wat over fruit. Een bezoek aan de boomgaard kon dus ook niet ontbreken! We zagen er hoe de appels aan de bomen groeien, hoe ze geplukt worden en zelf waar ze verkocht worden.  In de klas konden we ook even proeven, mmmmm!

Meer foto’s komen in de galerij.

Scholenveldloop

Vandaag trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar hun loopschoenen aan om deel te nemen aan de scholenveldloop. Zowel de meisjes als de jongens deden het super! Louis liep naar de tweede plaats bij de jongens! Knap gedaan!

hoekenwerk in l3

Vandaag konden we tijdens het hoekenwerk vrij kiezen: spelen van een gezelschapsspel, oefenen van de maal-en deeltafels, blokkenpatronen nabouwen, … Iedereen speelde en werkte heel enthousiast mee!

L3 werkt met de chromebooks

In het derde leerjaar leerden we vorige week van juf Melissa hoe we correct moeten inloggen met het eigen account op de chromebooks. Vandaag oefenden we verder en leerden we ook hoe we onze lessen wereldoriëntatie en spelling kunnen inoefenen met behulp van deze chromebooks.

Fruitspiesjes in K0

We leerden de voorbije weken al veel over fruit. De appel, de banaan en de blauwe bessen. Een fruitbrochette met banaan en blauwe bes mocht hierbij niet ontbreken. De peuters mochten zelf hun banaan snijden en mochten deze stukjes samen met blauwe bessen op een spies steken. Wat lukte dit al goed! En wat je zelf maakt, smaakt nog zo lekker, jammie!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 3d8a47fb-c1dc-4d22-ba0e-e087c563a195

L5 werkt buiten

De leerlingen van het vijfde leerjaar bleven tijdens de les spelling niet in de klas zitten. We namen ons werkboek en spelkaarten en gingen buiten aan de slag.