l1 KRIJGT RONDLEIDING IN DE BIBLIOTHEEK

De visjes en de bijtjes van het eerste leerjaar brachten de voorbije dagen een bezoek aan de bibliotheek van onze gemeente. Eerst kregen we heel wat uitleg over de werking van een bibliotheek. Wat kunnen we allemaal ontlenen ? Waar vinden wij strips, tijdschriften, weetboeken… ? Moeten wij betalen ? Hoelang mogen wij de gekozen boeken ontlenen ? …

L1 EN l2 NAAR KRONKELDIDOE

De eerste graad is onlangs naar Kronkeldidoe geweest. Het werd een fijne namiddag. Er werd geklauterd, gesprongen, gelopen… Volgende beelden bewijzen dat de leerlingen er een hele namiddag heel actief waren.

Naar het kastanjeplein met K2

We wilden al zo lang eens gepofte kastanjes proeven, dus trokken we gisteren bij een prachtig zonnig herfstweertje naar het kastanjeplein in het dorp. Deze ochtend poften we ze bij ons namaakkampvuurtje in de klas. Gezellig en…..lekker!!!

Het bos in K2

Met klei werken is altijd leuk! Dit bos maakten de kleuters van de tweede kleuterklas met z’n allen samen: heel wat egels en slakken en zelfs….een paar schildpadden!!;-)

Aankomst bus veenklas gewijzigd

GEWIJZIGD AANKOMSTUUR!

Door file in Brussel is het aankomstuur gewijzigd naar 18.15-18.20. Tot straks!

Voorlopig zal de bus aankomen om 18u. Dit uur kan nog wijzigen door file in Brussel. Wij houden jullie op de hoogte mocht het uur wijzigen.

Als de bus aankomt, zullen de kinderen op vraag van de chauffeur blijven zitten tot de koffers uitgeladen zijn.

tot straks!

VeEnklas dag 4

Toen we deze ochtend wakker werden, zag het weer er niet zo goed uit. Daarom kon de geplande wandeling niet doorgaan. We bleven op het domein en daarna werden we met de bus naar de boshut gebracht. We bezochten de uitkijktoren en daarna barbecue. Het was heerlijk! Daarna bezochten we het bosmuseum. We leerden alles over de flora en fauna van de Hoge Venen. Nadat we nog een korte wandeling maakten, werden we teruggebracht door een toeristisch treintje. Wat leuk! Iedereen keek al uit naar de avond… want de bonte avond stond op het programma. We moesten allerlei opdrachten uitvoeren en ook juf Aafje en juf Anneleen speelden mee. Het werd een fantastische afsluiter van onze veenklas. Morgen nog opruimen, naar Blegny en dan naar huis!

VEenklas dag 3

Vandaag stond een drukke dag op het programma. We startten de dag met een lekkere kom cornflakes. De bus stond ons al op te wachten om naar de stuwdam van de Gileppe te rijden. Iedereen was zeer verwonderd over het mooie uitzicht…. en natuurlijk ook over de gevlekte ringslangen die we op ons pad tegenkwamen. Daarna namen we een kijkje in het museé de la lessove. We zagen oude strijkijzers en wasmachines. We mochten ook de was zelf doen op de oude manier. De bus bracht ons daarna richting Reinhardstein. Na een fikse wandeling vertelden onze gidsen over de geschiedenis van de burcht. We sloten onze bezoekjes af met een tochtje door de grotten van Remouchamps. Toen we terug in het verblijf kwamen, stonden Hilde&Koen ons al op te wachten met een heerlijk avondmaal: frietjes! We trokken nog even naar de klas voor een korte les en aansluitend een speciale quiz waarbij we moesten weten wie van de juffen de waarheid sprak. Een superleuke avond!

We hebben wel een klein probleempje met onze brieven/postkaarten…. daarom proberen we morgen een filmpje te maken zodat jullie ons even kunnen zien!

spelling oefenen in l3

Na bijna 2 maanden in het derde leerjaar hebben wij reeds heel wat nieuwe spellingsafspraken geleerd. Vandaag oefenden wij deze afspraken nog eens extra in. We deden dit aan de hand van spelletjes op de chromebooks.