L1 BEREIDT ZICH VOOR OP DE KOMST VAN DE SINT

Vrijdagnamiddag stonden er allemaal activiteiten over de Sint op het programma. Zo leerden wij het gedicht “Ik wou dat ik de Sint was”. We werkten onze pietenmutsen en mijters af. Bij juf Stéphanie leerden wij de leuke dans “Linkerbeen rechterbeen”. En bij meester Luc zongen wij het lied “Rommel de bommel”.

Laat de Sint nu maar komen… Hopelijk krijgt de lieve man en zijn knechten niet te maken met dat virus…

l1 maakt kaart van de klas

In de zandtafel hebben de visjes en de bijtjes hun klas nagebouwd met staafjes, doosjes… Daarna maakten wij er een foto van. De deeltjes werden allemaal overgetekend en zo kregen wij een kaart van onze eigen klas.

meten met l, dl, cl in l3

Deze week verdeelden we het derde leerjaar in 2 groepen voor de les wiskunde. Terwijl de helft van de klas bij juf Hermine extra oefende op de getallen tot 1000, werkte de andere helft in de klas bij juf Valerie aan een les metend rekenen. Daar gingen we aan de slag in kleine groepjes. In deze groepjes onderzochten we de inhoud van verschillende flessen. Na een schatting controleerden we hoeveel inhoud elke fles precies had. Ook probeerden we de inhoud telkens op een andere manier te noteren. Volgende week wisselen de 2 groepen om.

L1 MAAKT KIJKDOOS

De voorbije twee weken waren wij druk in de weer om een mooie kijkdoos te vervaardigen. Eerst beschilderden wij de binnenkant en daarna maakten wij een mooie egel en paddenstoel met klei en tandenstokers. We kleefden er ook nootjes, takjes, blaadjes… bij. Allemaal gevonden tijdens onze herfstwandeling.

L2 naar het bos

L2 bezocht het Burrekenbos in Zegelsem. Aandachtig luisteren naar de gids, paddenstoelen spotten, bomen knuffelen, vleermuiskadaver bestuderen… en eindigen in het leuke speelbos. Het was een heel gevarieerd bosbezoek!

Fotozoektocht voor L2

In het kader van ons W.O.-thema “Thuis” bestudeerden we enkele gebouwen in de omgeving van onze school. Een fotozoektocht bepaalde de route. Bij elke gevonden foto werd het gebouw besproken. We hadden ook even tijd om stil te staan bij het kerkhof en het standbeeld aan de kerk naar aanleiding van de afgelopen feestdagen.

Beestig L2

Naar aanleiding van Werelddierendag namen Lucia en Zoë hun konijn mee naar de klas. We maakten ook kennis met de huisdieren van andere leerlingen aan de hand van meegebrachte foto’s.

L2 maakt een maquette

In de les meetkunde maakten we de klas na in het klein met legoblokjes. Nadien voerden we opdrachten uit op de zelfgemaakte maquette en in de werkelijkheid. Nadien werd ook de plattegrond van de klas bestudeerd.

K3 Naar het huis van Kina

Als start na de herfstvakantie trokken we met de derde kleuterklas naar het museum het huis van Kina. We kregen de kans om er de rondleiding over de dino’s te volgen met gids en ook mochten we samen met de juf het museum verkennen.

Foto’s komen in de fotogalerij.

rbt