Kuikentjes op bezoek in K3

Vandaag kregen we bezoek van enkele kuikentjes van Elodie. Trots toonde ze wie ze had meegebracht. Voor ze naar huis gingen, deden we de ronde van Vlaanderen met van Aert, van der Poel en Merlier. 🐤🐥🐤. Rarara wie kwam er eerst bij de finish…. Van Aert. Het was een spannende wedstrijd met een uitdagende sprint😉.

L1 EN L2 NAAR AUTEURSLEZING CARLL CNEUT

Carll Cneut is eigenlijk meer een illustrator dan een jeugdauteur. Hij heeft al prachtige tekeningen voor heel wat kinderboeken gemaakt. Vrijdag was hij in het Rozenhof aanwezig. Eerst las hij voor uit enkele van zijn boeken. Daarna zette hij ons aan het tekenen. Stapje voor stapje leerde hij ons ogen, oren, monden… tekenen.

Politiebezoek in l5

Vandaag kregen de leerlingen les van politieagent Tom. Hij vertelde ons over zijn job, bepaalde interventies, het te gebruiken materiaal en beantwoordde onze vragen. Op het einde van de les kregen de leerlingen een kleine toets.

Krullenbollen in K2

Bijna wekelijks gaan we in de 2de kleuterklas al krullenbollend aan de slag. Vanuit grootmotorische bewegingen oefenen we figuren die later handig zijn bij het leren schrijven. We oefenden al cirkels, vierkanten, driehoeken, bogen en veel meer dit schooljaar. Met de ‘gekke kippen’ van vandaag kwamen enkele vormen die we al goed onder de knie hebben terug. Kijk maar mee naar onze driehoekige kip, onze vierkante kip en onze ronde kip.

K3 Naar de schakel

Deze week gingen we luisteren naar de voorstelling murmur. We werden verbaasd door allerlei geluiden maar ook door de acrobaat. Bij het binnenkomen kreeg iedereen een rugzak met daar in geluiden. Een leuke boeiende voorstelling.

American Games voor L5

De leerlingen van het vijfde leerjaar hadden vandaag een sportieve namiddag op de planning staan. We trokken naar ’t Sportkot in Leupegem om kennis te maken met allerlei American Games.

Genieten van onze tuin in K0

Eindelijk is de zon daar en kunnen we terug genieten van onze klastuin! De glijbaan, de zandbak, wipjes, kruiwagens… alles voor een leuke namiddag! Ook ons tussendoortje aten we buiten op want van zoveel spelen, daar krijg je honger van!

Sportief op school!

Jazeker!! Met alle kleuters hadden we gisteren een heel afwisselende, actieve sportvoormiddag. In groepjes mochten de kinderen doorschuiven en ontdekten ze hoe je kan leren klimmen en slingeren, hoe je kan meevliegen in een luchtballon, hoe je een voetbalmatch speelt of hoe je een parcours kan volgen. De topper werd natuurlijk het super leuke springkasteel!!!

Boerderijonderwijs dag 2

Vandaag gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar voor de tweede keer naar de boerderij. We leerden over het hefboomprincipe en mochten allerlei klusjes doen bij de stallen. Daarna kozen we ook allemaal een eigen biggetje. We gaven het een naam en vulden een bijhorende fiche in met de lengte en het gewicht. Op naar maandag voor dag 3!