K3 Naar de Kaaihoeve

We volgden de activiteit natuurkoning en natuurkoninginnen. Spelenderwijs leren we en ontdekken we meer over de natuur. Iedereen had zin om nog meer op speurtocht te gaan๐Ÿ‘

Auteurslezing Do Van Ranst

Vandaag kregen de leerlingen van de derde graad bezoek van auteur Do Van Ranst. Hij vertelde ons over zijn passie, namelijk boeken schrijven. Hij toonde ons een aantal van zijn werken en vertelde enkele weetjes.

Het woordenboek in L3

Deze week maakten de leerlingen van het derde leerjaar kennis met het woordenboek. We sloten de les af met een wedstrijdje. Welk duo kon als eerste een woord terugvinden in het woordenboek?

L1 MAAKT KNUTSELWERK OVER DE ZEEKLAS

We zijn nog lang niet uitgepraat over ons bezoek aan de zee. In de lessen WO hebben we het over de haven, eb en vloed, de zeedieren en zeeplanten… Maar we wilden ook een leuke herinnering. Eerst hebben wij de grote vlakken met verf en met zand beschilderd. Daarna zorgden we voor leuke figuurtjes die zo typisch voor de zee zijn.

L1 BEWEEGT MET SJAALTJES

Bij een warm lenteweertje werden de sjaaltjes uit de kast gehaald. We voerden er allerlei bewegingen met uit. We zwaaiden heel hoog en heel laag, we zwaaiden snel en traag… Er werd ook op muziek bewogen…

De correspondentieklas van L5

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben vandaag hun brief opgestuurd naar hun correspondentieklas. We leerden een brief schrijven met een correcte indeling en daarbij ook een envelop. We zijn al benieuwd naar het antwoord van GBS De Start.

Een hart voor dieren

Maandag zijn we begonnen met een nieuw thema in de 2e kleuterklas: ‘dieren overal’. De eerste voormiddag leerden we al heel veel bij over hoe je een hondje kan wassen, hoe je voor konijntjes moet zorgen en wat de verschillen zijn tussen allerlei dieren. Bedankt Elodie en oma Josiane voor de leerrijke voormiddag!

L2 naar het GENTBOS

De lente in geuren en kleuren bewonderen in het mooie Gentbos deden we samen met Willy en zijn familie. Wat een zonnige en leerrijke voormiddag!

L2 fietst

De kinderen van het tweede leerjaar toonden tijdens de verkeersweek hun fietskunsten aan de plaatselijke politie.

K3 Naar de imker

We starten de week met een bezoek aan de imker. Bij oud collega Meester Gilbert. Aandachtig luisterde iedereen naar wat de imker ons vertelde over de bijen, wat een slimme diertjes ๐Ÿ

Als afsluiter mocht iedereen een lepeltje honing van de imker proeven, mmmm.

Tot slot gingen we nog even langs bij oma Lydie, de oma van Margaux voor een hapje en speelden we in de tuin.