Halloween in de kleuterblok

Vandaag was het griezelen in onze kleuterblok. Iedereen was prachtig verkleed en geschminkt! We zagen heksen, duiveltjes, spinnen, spookjes, pompoenen, skeletten…. Ook dronken we een lekker toverdrankje en kregen een grappig mandarijntje mee naar huis. En ook de juffen deden eens gek. We gingen elk in een andere kleuterklas een halloweenverhaaltje voorlezen. Wat een leuke dag!

L6 geeft instructies

Het tweede thema in het zesde leerjaar was ‘buiten spelen en je nooit meer vervelen!’. We gingen aan de slag rond verschillende spelletjes en leerden instructies herkennen, elkaar instructies geven en zelf instructies schrijven. Alles werd natuurlijk uitgebreid getest!

L2 bouwt met lego

Niet alleen met blokken werd er de afgelopen weken gebouwd, maar ook met lego. De meisjes en jongens maakten een maquette van de klas met lego. Nadien werd ook de plattegrond van de klas bestudeerd. We voerden allerlei oefeningen uit in realiteit, op de maquette en op de plattegrond.

L2 rekent tot 10

Het is heel belangrijk om vlot te kunnen rekenen tot 10. Dit wordt tussendoor geoefend met de rekenkaartjes. Zo speelden de leerlingen zelf eens juffrouw en meester!

L2 bouwt

Er werd stevig gebouwd in L2. Eerst werd het blokkenbouwsel op de kaart goed bekeken, nadien bouwde iemand het perfect na en de andere beschreef de plaats van de blokken. Hierbij werd het ruimtelijk inzicht geoefend en alsook de begrippen als links, rechts, voor, achter…

Beestenboel in L2

Naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober mochten de leerlingen hun huisdier meenemen naar de klas. Finn stelde zijn dappere hamster voor en Clรฉment zijn mama kwam even langs met zijn schattig konijntje. De andere kinderen vertelden over hun dier en toonden trots de meegebrachte foto’s aan hun vriendjes.

Buitenles VOOR K2

Om alles rond de herfst en de veranderingen in de natuur nog beter te begrijpen, trokken we met de tweede kleuters naar de tuin van juf Els. Daar konden we ons uitleven bij het rapen van allerlei noten, hielpen we de juf met het harken van de bladeren, speelden we een verstopspel met 2 eekhoorns en sloten we af met het proeven van gepofte kastanjes.

Het werd een lekkere, leuke, zonnige buitenles ๐Ÿ˜‹๐Ÿ™‚๐Ÿ˜Ž.