L1 MAAKT ZANDKOEKJES VOOR DE WINTERMARKT

Met bloem, suiker, boter, ei en wat vanillesuiker maakten we donderdag ongeveer 4,5 kg deeg. Onze leerlingen deden wat moest : flink kneden, het deeg mooi platrollen en dan figuurtjes vormen… Dan 20 minuutjes in de hete oven… en… Klaar is Kees.

K3 Maakt chocolade Salami

Een eenvoudig en vooral lekker recept. Deze week maakten we voor de wintermarkt chocolade salami’s. Sommigen vroegen zich eerst af waar de salami šŸ–bleef. Maar al snel werd hen duidelijk dat er geen echte salami bij te pas kwam. Hopelijk verkopen ze goed!

Vlaamse stem olympiade

Donderdag namen de leerlingen van L5 deel aan de Vlaamse Junior STEM Olympiade. Dit is een wedstrijd waarbij vragen over wetenschappen en techniek centraal staan. We kregen 32 meerkeuzevragen die we individueel moesten oplossen. Nu hopen op een finaleplek!

L4 naar De Kaaihoeve

De leerlingen van het vierde leerjaar brachten een bezoekje aan De Kaaihoeve. Bij aankomst werden we opgewacht door Machteld en Marijke. Vol enthousiasme leerden ze ons wat meer bij over de Scheldevallei en hoe we ons moeten oriƫnteren in de omgeving. Gelukkig leerden we de windrichtingen al tijdens de lessen WO. Zo konden we al heel snel onze weg vinden met het kompas.

Na het afstellen van onze verrekijker, konden we op verkenning vertrekken. Tijdens de wandeling maakten we gebruik van al onze zintuigen. Zo zagen we tijdens de wandeling heel wat (water)vogels met onze verrekijker, probeerden we verschillende geluiden te herkennen en proefden we van een paardenbloem.

Het was een leerrijke voormiddag waarvan we heel hard genoten hebben!

BRANDWEER IN L6

In het kader van het MEGA-project kwam een brandweerman langs om ons uitleg te geven over zijn job en over de hulpdiensten. We leerden heel wat bij en weten nu goed wat we moeten doen bij een noodgeval!