K2 viert een nieuw jaar met Kikker!

Tijdens de voorbije januariweken werkten we in onze kleuterklas rond de verhalen van ‘Kikker en zijn vriendjes’ (Max Velthuys). Er kwam heel wat aan bod: het koude winterweer (bevroren water in onze bolderkar buiten), vriendschap (uitbeelden van het kikkerverhaal), samen feesten (nieuwjaarfeestje in de klas), ruimtebegrippen (maquettetafel vanuit kikkers leefwereld) en natuurlijk ook Kikker zelf. Die werd door iedereen heel mooi nageschilderd, nagetekend en ingekleurd. Hieronder enkele illustrerende foto’s.

Langlaufen

We zijn de file voorbij. Voorlopige aankomst geschat tussen19.00-19.15

Mogen we vragen om de weg vrij te houden zodat de bus vlot kan inrijden, zich kan draaien en kan parkeren op onze busstrook. Bedankt!

L1 verkent de buurt van de school

Het huidige thema van WO is de buurt van de school. Nadat we twee keer op verkenning zijn geweest, proberen wij ons nu op de kaart te oriënteren. De leerlingen van L1 weten alle belangrijke zaken van de buurt (de sporthal, de overweg, het rusthuis, Knipoog, de kerk, de bibliotheek…) goed aan te duiden.

We maken lekkere chocolademelk in K0

Om het thema “Brr, het is winter” af te sluiten maakten we deze ochtend lekkere verse chocolademelk. We keken wat we allemaal nodig hadden: een vuur, een kookpot, melk en lekkere chocolade.

Proeven, dat was natuurlijk het leukste! Lekker dat het was, santé!

Wie graag meer foto’s ziet van ons klasgebeuren in dit thema: klik hier

December in L4

We leerden over de milliliter en maakten onze eigen minimocktails! Proost op 2023!
De Sint bracht ons een leuke techniekactiviteit!

Ook onze rekenlessen werden in een feestelijk jasje gestoken!