De kubieke meter

Vandaag hadden we het in L6 over ‘volume’. De klas werd na de instructie in 2 groepen verdeeld. In de ene groep werd de kubieke meter opgebouwd en werd er gewerkt met de verhoudingstabel. In de andere groep werd het volume van de klas geschat en berekend. Daarna werd er gewisseld.


L1 op theaterbezoek

Deze week brachten wij een bezoek aan het theater De Schakel in Waregem. Daar konden wij genieten van de voorstelling “Willen meten wat wij weten”. Het was een optreden met vooral dans en muziek.

Carnaval in K0

We hadden 2 feestweken in de klas! Een week vol met instrumenten waarin we zelf eentje knutselden en een week vol gekkigheden, met gekke schoenen, gekke haren en heel veel fluo. Als hoogtepunt mochten we ons verkleden. Jullie vinden heel wat foto’s hier terug.

Fijne vakantie!

L5 knutselt voor de bibliotheek

Op 1 maart gaat de jeugdboekenmaand van start. Het thema dit jaar is “GELUK”. Het vijfde leerjaar knutselt elk jaar binnen het thema allerlei passende werken. Binnenkort kan je onze kunstwerken bewonderen in de bibliotheek!

L1 voert proefjes met water en ijs uit

Het is nog steeds winter en dan kan het wel eens vriezen. Door enkele proefjes uit te voeren, hebben we heel wat opgestoken. Water wordt ijs als de temperatuur lager dan 0°C is. We merkten ook op dat ijs op het water drijft. We ondervonden dat we ijs kunnen laten smelten door het in onze handen te leggen…

Afvalgrijper

De praktische ovsg-proef ‘wetenschappen en techniek’ werd vandaag uitgevoerd in L6. De leerlingen maakten een duurzame afvalgrijper die moest kunnen toeknijpen en terug opengaan. Daarvoor hanteerden ze de techniek van de hefboom. De grijper moest aan nog een aantal criteria voldoen en verschillende materialen en gereedschappen zoals boormachine, zaag, .. werden gehanteerd. Het werd een heel leerrijke en vooral technische voormiddag, dit alles in combinatie met de ovsg-proeven meten.

Dank u wel aan Bart (de papa van Laura) voor het hout en aan juf Valerie en meester Johan voor de hulp in de klas.

Ovsg-proeven meten in L6

Deze voormiddag stonden de ovsg-proeven meten op het programma in L6. Er werd in verschillende groepjes gewerkt aan een aantal leerlijnen binnen het domein meten en metend rekenen. Bedankt juf Els Ternoot, juf Heleen en Pieter (de papa van Torre) voor de begeleiding.

10m2

De leerlingen van L6 tekenden op de speelplaats verschillende figuren met een oppervlakte van 10 vierkante meter. Dit was een voortaak op een van de ovsg-proeven meten morgen.

K1 naar 4Hoog “Hier en daar” in De Schakel Waregem

Deze namiddag werden de kleuters van de eerste kleuterklas verwacht voor een muziekvoorstelling in De Schakel. Wat spannend!
De voorstelling prikkelde onze fantasie waar we alles konden zijn in onze eigen droomwereld: een sneeuwman, een prinses, een kwal… En die is voor elk personage anders. We genoten van een kleurrijke en visuele voorstelling met veel grappige momenten.

L1 speelt hockey

De nieuwe generatie Red Lions was vrijdag in De Ruffel aan het werk. De leerlingen van het eerste leerjaar kregen initiatie hockey. En dat ging al heel vlot…