Hoekenwerk L3

In het derde leerjaar werd er in de rekenles in groepjes gewerkt. Aan de hand van verschillende spelletjes werden er heel wat zaken herhaald en extra ingeoefend.

1 kilometer

Hoe lang is 1 kilometer? Het derde leerjaar ging op stap in de buurt van onze school en met behulp van het meetwiel ondervonden we dat 1 kilometer gelijk is aan 1000 meter.

American Games voor L5

De leerlingen van het vijfde leerjaar hadden vandaag een sportieve namiddag op de planning staan. We trokken naar ‘t Rosco in Ronse om kennis te maken met allerlei American Games.

Wifi de kip komt een dagje op bezoek in K1

Vandaag kregen de kleuters van de eerste kleuterklas een nieuw klasgenootje (voor één dag) op bezoek. En het was een grappig klasgenootje namelijk Wifi de kip, de kip van Joppe. Zijn mama Sara kwam even mee om wat meer te vertellen over Wifi. We bekeken de kip van heel dichtbij en we mochten, wie graag wou, ze even aaien. Ook eet Wifi graag graantjes. Zelfs zó erg graag want ze sprong van de tafel om de graantjes van de grond op te pikken. Dankjewel Joppe en Sara dat Wifi een dagje in onze klas mocht blijven, we vonden dit super tof!

K1 en L3 luisteren samen naar de ukelele van Melanie

Vandaag kwam Melanie, leerkracht muziek, het liedje “Haasje van chocola” spelen op de ukelele. We speelden met het lied door middel van klap-, luister- en reactiespelletjes. Ook leerden we er een dansje bij. Het was superfijn om te zien hoe alle kinderen genoten van dit muzikaal moment tijdens onze paasweek. Melanie, dankjewel om langs te komen en ons zo warm te maken voor de ukelele en muziek!

Boerderijonderwijs dag 3

Vandaag trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar al voor de derde keer naar de boerderij. We namen nog eens een kijkje bij ons biggetje en zochten naar eventuele verschillen. We herhaalden wat bruto-tarra-netto was, gingen aan de slag met aardappelen en we mochten zelf een toertje meerijden in de heftruck. Alweer een fijne en leerrijke namiddag!

Auteurslezing in de derde graad

Dinsdag kregen de leerlingen van de derde graad bezoek van auteur Luc Descamps. Hij vertelde ons over zijn passie, namelijk boeken schrijven. Hij toonde ons een aantal van zijn werken en was enthousiast over onze knutselwerken en voorbereidingen.