K0 en K1 gaan samen op schoolreis naar kinderboerderij ’t Herreke!

Dinsdag was een heel spannende dag voor de peuters en de kleuters van K1. We gingen samen op schoolreis!

Met onze laarsjes aan stapten we de bus op richting Heestert. Eerst even een stuk fruit eten en wat spelen in de grote speeltuin. Daarna gingen we aan de slag op de boerderij. We kregen een rondleiding, maakten kennis met allerlei dieren en mochten ze ook eten geven: de paarden, de pony’s, de schapen, de geiten, de koeien, de kippen, de ezels en er zat zelfs een pauw. Wat heeft die prachtige veren! We maakten in de voormiddag ook nog een ponyritje, wat een leuke ervaring! *Knor knor* Nee hoor, er was helaas geen varkentje op de boerderij, maar wel onze hongerige maagjes! Na onze picknick gingen we de pony’s verzorgen en borstelen en maakten we een ritje op de huifkar. Als verrassing kreeg elk kindje nog een ijsje, mmm, wat lekker! Dan was het tijd om onze schoenen terug aan te doen en met de bus naar school te vertrekken. Wat genoten we van onze dag op de boerderij!

Meerdere foto’s volgen binnenkort in de fotogalerij.

k3 kookt

Als afsluiter van het thema de boerderij tijdens de stage van juf Céleste mochten de kinderen lekkernijen maken met ingrediënten van de boerderij. Enkele hulp(groot)ouders kwamen een handje helpen . Op het einde van de dag kregen alle ouders de kans om te komen proeven.

K3 naar de kinderboerderij

Wat een leuke dag op de boerderij het Bokkeslot. Als start mochten we samen een broodje bakken in de bakkerij. Nadien gingen we een kijkje nemen bij alle dieren . Tijdens onze middagpauze kregen de kinderen de kans om in de speeltuin te spelen en een bezoekje te brengen bij de lammetjes. Het was een beestig leuke dag !

Meerdere foto’s in de fotogalerij

L1 stempelt er op los

Het is nu volop lente. De bloemetjes bloeien, er staan bloesems op de fruitbomen, vogels leggen eieren… Met stukjes aardappel, oorstaafjes, kurken… en plakkaatverf maakten wij een mooi lentetafereel.

L1 neemt deel aan het verkeerspark

Eerst kregen we uitleg van de agent. Wij moeten ons inderdaad aan heel wat regeltjes en wetten houden… En we moeten goed naar de aanwezige verkeersborden kijken.

Daarna mochten we het hele verkeerspark afrijden. Natuurlijk rekening houdend met de verkeersregels : mooi rechts rijden, voorrang aan rechts geven…

Afsluiting thema in K2: Omdat ik van je hou!

Vorige weken werd rond moeder (en vader;-) dag gewerkt in de tweede kleuterklas. Zo kwamen we tot mooie gesprekken over ‘zorg dragen’ en over’het beroep van mama/papa’. We sloten het thema af met twee mama’s op bezoek: mama van Raven kwam duivenjongen tonen die ze op straat gevonden had en waar ze nu voor zorgt. Het beroep van Bas zijn mama is muziekjuf en zo werd ons thema afgesloten met een muziekstuk van Bach (en broeder jacob 🙂 op de cello.