L1 wil gezien worden

Het is nog donker als wij ’s ochtends naar school komen. En als wij de school verlaten wordt het alweer duister. Daarom is het belangrijk dat wij goed gezien worden. Heel wat leerlingen hadden deze week extra lichtjes, fluospullen en reflectoren mee naar de klas. In de donkere kelder van onze school zagen wij heel goed het verschil.

L5 krijgt bezoek

In het vijfde leerjaar zijn we volop bezig met onze spreekbeurten. Vandaag vertelde Cathalina ons wat meer over het hondenras “de Spaanse Mastiff” . We kregen daardoor ook een bezoekje van haar eigen hond.

Boekenbeest ‘Axi’ zet L4/L5/L6 aan het werk

Elke maand ontdekken we met z’n allen een nieuw boekenbeest. In Oktober maakten we kennis met ‘Axi’. Dit boekenbeest leeft zich helemaal uit met doeboeken
en kan urenlang knutselen. Daarom zette hij ons aan het werk en gaf ons de opdracht om zelf een bladwijzer te ontwerpen. Kijk je even mee hoe wij dit aanpakten?

L4 leert over de milliliter

In L4 leerden we wat een milliliter is en hoe we deze kunnen omzetten naar andere maateenheden van inhoud. Natuurlijk mocht ook het afmeten en aflezen niet ontbreken. We maakten gebruik van spuitjes en maakten zo onze eigen minicocktail!

Vlaamse STEM Olympiade

Vandaag namen de leerlingen van de derde graad deel aan de Vlaamse Junior STEM Olympiade. Dit is een wedstrijd waarbij vragen over wetenschap en techniek centraal staan. Ze kregen 32 meerkeuzevragen die ze individueel moesten oplossen. Laten we nu hopen op een goed eindresultaat!

L3 meet.

Metend rekenen = doen. De kinderen legden een meetcircuit af om verschillende opdrachten uit te voeren rond inhoud, gewicht en lengte. Eerst moesten de kinderen een schatting maken, daarna gingen ze heel nauwkeurig aan de slag om na te gaan of hun schatting correct was.

GBS De Kouter leest.

GBS De Kouter doet mee aan de voorleesweek. Elke dag vond er iets leuk plaats dat te maken had met lezen/voorlezen. Op maandag hing de speelplaats vol mopjes die we aan elkaar konden voorlezen. Op dinsdag lazen alle kinderen van onze school een half uurtje zelfstandig op een zelfgekozen plaats. Op woensdag kregen we enkele weetjes voorgeschoteld en op donderdag luisterden we naar een luisterverhaal online. Om de voorleesweek af te sluiten wisselden alle juffen eventjes van klas om een leuk verhaaltje voor te lezen. Het paste volledig in ons jaarthema ‘stap mee in ons verhaal!’

Muziek bewerken in L5

De leerlingen werden deze week een echte DJ. Via de website “incredibox” leerden we een muziekstuk bewerken met verschillende beats. De resultaten mochten er zeker zijn!