De paashaas op het dak

Vandaag kregen de kleuters bezoek van de paashaas. Hij had wel een originele manier bedacht om zijn eitjes bij ons te brengen.

De dino’s kregen ook een extra zoektocht om hun paaseitjes te vinden.

Groene vingers en wortels schieten in L4

De voorbije weken leerden we al heel wat bij over witloof. Alles wat we leerden willen we nu met onze eigen ogen zien! We gebruikten een lege petfles en pasten deze wat aan.
Wist je dat witloof in het donker moet geteeld worden? Hoe meer licht witloof te zien krijgt, hoe groener de top en hoe bitterder de smaak. We plaatsten onze witloof in de kelder op school en zijn benieuwd of we binnenkort witloof kunnen eten.

Schoolreis op school voor K0 en K1

Vrijdag hadden we een dagje voor ons alleen in de kleuterafdeling. Zonder de tweede en de derde kleuterklas maakten we er leuke, sportieve dag van.

We begonnen onze dag met springen, klauteren en slingeren in De Ruffel. Van al dat sporten kregen we dorst en honger. Een banaan en water zorgden weer voor energie om ons uit te leven met de ballen, op de fietsen en natuurlijk ook op het springkasteel.

In de namiddag ging het er even wat rustiger aan toe, dan kwam Miekemie een verhaal vertellen over Roodkapje en de wolf. Hierbij kropen verschillende kleuters in de rol van de personages. We aten nog een lekker ijsje, sprongen nog wat verder op het springkasteel en mochten een glittertattoo. Moe maar voldaan keerden we terug naar mama en papa. Wat een leuke dag!

Bedanking boerderijonderwijs

De leerlingen van L5 hebben gisteren een tentoonstelling gehouden over boerderijonderwijs. We gaven geschenkjes, zongen ons zelfgeschreven lied en vertelden over onze vele avonturen. Ook onze geknutselde varkentjes mochten niet ontbreken. We kregen op het eind een diploma van Mieke! Bedankt aan iedereen om aanwezig te zijn!

L5 naar De Kaaihoeve

De leerlingen van L5 trokken deze voormiddag naar de Kaaihoeve. We leerden werken met een kompas en konden zo de identiteit van P.L.D.V. vinden. Op terugweg zagen we plots vele volgwagens van de koers. We hadden geluk en konden een glimp opvangen van de renners! Wat een toffe en sportieve voormiddag!

Laatste dag boerderijonderwijs voor L5

Vandaag trokken de leerlingen van L5 voor de laatste keer naar de boerderij. We vertrokken iets vroeger dan normaal en zorgden voor ons eigen middagmaal. We aten frietjes en maakten er een fantastische dag van! Bedankt aan de begeleiders en natuurlijk Mieke, Joost en Pieter-Paul om ons steeds ontzettend goed te helpen en te ontvangen!

L5 stelt “Book in a Box” voor

De leerlingen van het vijfde leerjaar stelden vandaag hun “book in a box” voor. Dit is een grote leesopdracht waarbij de leerlingen een boek moeten lezen en het daarna creatief verwerken. Dit jaar stonden de boeken van Stefan Boonen in de kijker want deze auteur komt morgen op bezoek. De leerlingen van L6 kwamen luisteren en stelden ook enkele vragen.