Veenklas dag 4

Vandaag was het al wat moeilijker om uit ons bed te geraken. De beentjes waren nog steeds wat stijf maar na een stevige opwarming waren we er helemaal klaar voor. Eerst nog een lekker ontbijt met hagelslag en daarna vertrokken we te voet richting de boshut. Onderweg kwamen we het vliegveld tegen en een overheerlijke BBQ stond ons op te wachten. We sloten af in het bosmuseum en keerden met het toeristisch treintje terug richting ons domein. Daarna was het tijd voor onze fameuze casinoavond. Mooie kledij, veel geld, een open bar en massa’s plezier waren de kernwoorden van onze laatste avond. We kunnen het bijna niet geloven maar morgen is het tijd om terug naar huis te keren. Tot morgen allemaal!

Veenklas dag 3

Vandaag moesten we vroeg uit de veren want we hadden een drukke planning. Na een stevig ontbijt vulden we onze rugzak met allerlei lekkers en stapten we op de bus richting de stuwdam van de Gileppe.

We zetten onze busreis verder richting wasserijmuseum. We leerden wassen in een tobbe en de was kloppen. Daarna snel de bus op want ons volgende bezoek was Remouchamps.

We keken onze ogen uit en zagen zelfs een vleermuis. Met een beetje verbeelding kon je ook 3 olifanten zien.

Onze laatste uitstap was de burcht van Reinhardstein. We leerden alles over de verdediging van de burcht en de wederopbouw. Na een lekker avondmaal hadden we een korte verwerking in de klas.

Als avondactiviteit hadden de juffen nog een spannende quiz voor ons.

Wat een leuke dag! We zijn wel al een beetje moe ondertussen en onze oogjes vallen al sneller toe. Hopelijk hebben alle mama’s en papa’s onze leuke filmpjes gezien die we via Smartschool hebben verstuurd.

K3 naar het kasteel van Laarne

Een bezoek aan een kasteel mag zeker niet ontbreken als we over ridders, jonkvrouwen en kastelen leren. We kregen een boeiende rondleiding van de gids Marleen. Iedereen luisterde geboeid naar de verhalen over vroeger. De jongens werden tenslotte nog tot echte ridders geslagen!

Meerdere foto’s komen in de fotogalerij

Veenklas dag 2

Vandaag stond de lange wandeling van 22 km op onze planning. We wandelden onder een stralende zon door de Hoge Venen. Met hier en daar wat pijnlijke voetjes, wat blaren en stramme spieren behaalde iedereen de eindmeet. Wat een knappe prestatie! We sloten onze avond af met een eindspel omtrent “de drie wijzen”. Welke juf kon de leerlingen het best blaasjes wijsmaken? Nu zijn de oogjes dicht, maar de snaveltjes nog niet helemaal. Slaapzacht aan allen en tot morgen!

Veenklas dag 1

Na maanden wachten mochten we eindelijk vertrekken op veenklas. Gepakt en gezakt vertrokken we richting Waterloo. We hadden geluk want er was geen file! Om 9 uur reden we al de parking op en konden we de leeuw bewonderen. Na een korte wandeling en wat uitleg, kregen we toegang tot de heuvel en het Memoriaal. Wat een uitdaging! 246 treden naar boven!

Na de leuke film over de Slag van Waterloo mochten we op de bus, richting Sart. Eenmaal aangekomen kwam de grote uitdaging… de koffers naar boven krijgen!

Snel alles uitpakken en dan ons domein verkennen! Iedereen speelde op het gras en we genoten van het zonnetje. Om 18 uur kregen we een lekker avondmaal: tartiflette.

De juffen hadden daarna nog een leuk domeinspel met puzzelstukken voorbereid.

Na een douche was iedereen doodop en was het tijd voor in ons bedje te kruipen. We hebben onze nachtrust nodig voor de wandeling morgen!