K3 naar Bokkeslot

Op maandag trokken de dino’s naar de kinderboerderij ‘Bokkeslot’. Ze startten hun dag met het bakken van hun eigen broodje. Nadien trokken ze naar de stallen om kennis te maken met alle dieren.

Meerdere foto’ s komen in de fotogalerij.

Octopus bij de kleuters

In deze verkeersweek vonden we het belangrijk om onze kleuters een basis mee te geven rond veilig gedrag in het verkeer. Aan de hand van een verhaal over Octopus die naar de zwemles ging, konden de kleuters meedenken waar ze als voetganger moeten stappen. We speelden het verhaal nog eens na met de voorbijrijdende voertuigen: een fiets, een moto, een bus en een trein en sloten het lesje af met een belangrijke zin : Luister even wat ik zeg, hou het veilig op de weg!! 

Thema verkeer in K3

Dinsdag kreeg de 3de kleuterklas de kans het fietsparcours van de politie te verkennen. Iedereen maakte ook een mooi portret van hun fiets , men kreeg ook de kans hun fiets te wassen. Op weg naar de bib leerden ze zelfstandig oversteken.

meerdere foto’s in de fotogalerij

k2 op speurtocht naar het Biesbos

Met de verrekijker in de aanslag en een vergrootglas in de hand trokken we naar het Biesbos. Wat een ontdekking! De zoekkaarten maakten de speurtocht naar diertjes en planten extra leuk en leerrijk. We leerden kevertjes, fluitenkruid, duizendpoten, kleefkruid en nog zo veel meer kennen.

Meer foto’s in de galerij!

Fietsparcours in L5

Deze voormiddag mocht het vijfde leerjaar het fietsparcours afleggen onder begeleiding van de politie. De verkeersregels werden goed gevolgd.

Foto’s L2 maart-april

Uitstap naar het MUST in Ronse

We kregen een interessante rondleiding in de oude textielfabriek en leerden over het volledige productieproces van vezel tot afgewerkt product. 

Na de rondleiding gingen we zelf de creatieve toer op en mochten we een onderlegger weven. 

Boekenfeest

In het thema van de jeugdboekenmaand organiseerden we een boekenfeest met een hapje en een drankje in onze klas. 

We begonnen het feest met een boekenstoelendans. Daarna mocht iedereen zijn of haar favoriete boek voorstellen. Zo leerden we heel wat nieuwe fijne boeken kennen!  

Hoekenwerk in onze klas!

‘Buitenles mag, elke dag’ in k2

Wat een stralende dag om ons nieuwe thema te starten en onze activiteiten en lessen buiten te doen: We begonnen de dag met onze ochtendkring en het onthaal in onze tuin waar Kikker en Pompon ons zaten op te wachten. We sloten de dag af met de boekjes van de bib aan de klimaatboom.

Nieuw thema in K0

Hoera, eindelijk de zon in onze tuin! We trekken voor de start van ons thema ‘Jules in het verkeer’ naar buiten om daar meer te weten te komen over ‘de fiets van Jules’. Genieten van de zon en van een verhaaltje: 2 vliegen in 1 klap!