K0 en K1 Naar de boerderij

Wat een leuke en plezante dag! We trokken er samen op uit naar de boerderij. Vertrekken met de bus was al het eerste leuke op de planning.

Eens aangekomen kregen we een sjaaltje zoals echte boeren en boerinnen. We trokken naar de pasgeboren kalfjes en zagen hoe ze melk kregen van de boer. We mochten ze ook strelen. Ze waren heel zacht en sommige deden ook wat zot en gek.

Daarna gaven we de koeien hooi. Met echte kruiwagens, schepjes en borstels gingen we te lijf. Wat een hard werk! Ook vers stro in de stal van de kalfjes mocht niet ontbreken.

Na onze boterhammen, mochten we nog een wandeling maken naar de grote stieren door de wei met koeien. We mochten over de silo met voeder klimmen en keken eens naar de aardappelen en de maïs van de boer. Eens terug was het al tijd voor een hapje en stond de bus ons al op te wachten. Na een klein dutje kwamen we terug aan op school. Het was een super fijne en leerrijke dag op de boerderij. Meer foto’s vinden jullie terug in de galerij.