DERDE LEERJAAR

Joehoe! Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn de panda’s en de muizen van het derde leerjaar.
De panda’s werken bij juf Aafje, de muizen werken bij juf Valerie en op vrijdag bij juf Heleen.


Onze juffen gaan ons heel wat bijleren dit schooljaar, lees maar …
We zullen leren rekenen als de besten van 8 x 7 tot 116 x 5. Voor het eerst leren we rekenen als de ‘grote mensen’, cijferen als je begrijpt wat we bedoelen!
Meten, wegen en gieten heeft over ons al geen geheimen meer en de weg zoeken tussen de verschillende figuren vinden we reuze spannend.


We leren onze Nederlandse taal goed gebruiken. Aan schrijven wordt ook hard gewerkt, wie leest er nu niet graag verhaaltjes?
Maar die moeten wel leesbaar geschreven worden, dus leren schrijven is een must! Dit leren we door veel te oefenen, maar ook door flink wat te lezen.


Ook vlinderjuf Ilse staat steeds voor ons klaar. Zij helpt ons extra in de klas en geeft hier en daar een extra woordje uitleg of zorgt voor een extra moeilijke opdracht.
Nooit hebben we tijd om ons te vervelen, we hebben de kieskast met extra oefeningen en spelletjes, we hebben een klasbieb en elke maand hebben we ook een contractwerk.


Tijdens onze WO-lessen leren we over allerlei zaken. Soms leren we over het weer, de bomen, de windstreken en de paddenstoel, andere keren leren we over bouwen, het bos, onze koning en nog zoveel meer. Dit schooljaar gaan we ook op openluchtklas samen met het vierde leerjaar. We trekken 3 dagen naar Limburg waar heel wat verschillende activiteiten op de planning staan.

Tussendoor leren we ook af en toe een woordje Frans spreken en zingen, elke 2 weken gaan we zwemmen en elke maand brengen we ook een bezoekje aan de bibliotheek.


Ook hebben we allemaal een artiestje schuilen in onszelf en dit tonen we bij onze juffen in de beeld-, muziek-, media-, bewegings- en dramales.
Zo zie je maar, het wordt een leerrijk, druk maar ook een heel plezant jaar.


Iedereen is steeds welkom!


Juf Aafje, juf Valerie, juf Heleen en hun 29 sloebers van het derde leerjaar