DERDE LEERJAAR

 

Joehoe! Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn de sloebers van het derde leerjaar. Wij zijn met 10 stoere jongens en 8 leuke meisjes.

Wij hebben 2 juffen: juf Valerie en juf Yasmine.

Onze juffen gaan ons heel wat bijleren dit schooljaar, lees maar …

Bij juf Valerie leren we rekenen als de besten van 8 x 7 tot 116 x 5. Voor het eerst leren we rekenen als de ‘grote mensen’, cijferen als je begrijpt wat we bedoelen! Meten, wegen en gieten heeft over ons al geen geheimen meer en de weg zoeken tussen de verschillende figuren vinden we reuze spannend.

We leren onze Nederlandse taal goed gebruiken. Aan schrijven wordt ook hard gewerkt, wie leest er nu niet graag verhaaltjes?
Maar die moeten wel leesbaar geschreven worden, dus leren schrijven is een must! Dit leren we door veel te oefenen, maar ook door flink wat te lezen.

Ook juf Hermine staat steeds voor ons klaar. Zij helpt ons extra in de klas en geeft hier en daar een extra woordje uitleg.

Nooit hebben we tijd om ons te vervelen, we hebben scheurblokken met extra oefeningen, we hebben een klasbieb en elke maand hebben we ook een contractwerk.

Tijdens onze WO-lessen leren we over allerlei zaken. Soms leert juf Valerie ons over het weer, de bomen, de windstreken en de paddenstoel, andere keren leren we over bouwen, het bos, onze koning en nog zo veel meer.

Tussendoor leren we ook af en toe een woordje Frans spreken en zingen en elke maand brengen we ook een bezoekje aan de bibliotheek.

Om de 14 dagen gaan we zwemmen en doen we ook aan hoekenwerk.

Ook hebben we allemaal een artiestje schuilen in onszelf en dit tonen we bij onze juffen in de beeld-, muziek-, media-, bewegings- en dramales.

Zo zie je maar, het wordt een leerrijk, druk maar ook een heel plezant jaar.

Iedereen is steeds welkom!

Juf Valerie, juf Yasmine en hun 20 sloebers van het derde leerjaar.